En bra pedagog, …

är bättre än en alltid kunskapsvetande. Så ser jag läraryrket genom egen skolgång och mina barns. Att en av mina söner nu valt det yrket som många ratar på grund av lön och status gör att jag är extra stolt över honom . Han tänkte varken på något av dessa utan valde efter hjärta och kanske lite smärta då idrottspedagog krävde några ämnen som han tyvärr inte läst trots att han gått både hockeygymnasiet och ledarskapsutbildningen med bra betyg. Tycker att det borde finnas lämplighetsbehörighet till de flesta linjer – alla är inte helt rätt, har jag fel?

Birgitta på onsdagstemat vill att vi visar en bild av ungdomshyllning och det är inte helt enkelt men jag ska fundera och kommer nog fram till att min bästa är till sonen som valt ett  yrke utan prestige, bara därför att han tror att han kommer att älska det. Hur jag nu ska hitta ett foto på detta blir en annan fundering, återkommer …

Det tar stopp och jag som bland annat arbetar med frågor inom personlig assistans kan ju gå i taket på vad sker för tillfället. Snacka om  tolkning av regler och vilken handläggare du får, skrämmande! Försäkringskassan är verkligen en mardröm att ha och göra med. Många gånger är de unga människor som arbetar inom yrket och ifrågasätts. Vi har över 16 000 assistansberättigade i Sverige och alla de ifrågasätts nu av vår regering (och svenska folket) istället för att de som behöver får den hjälp de behöver. Kontrollera rätt skulle jag vilja säga och det säger jag också.

Visst är det så att det finns en promille som fuskar och ska granskas. Tyvärr har vår regering misstolkat problemet ”lite”. Av ca 16 000 assistansberättigade borde man kanske inte jävlas och vara elak mot de som verkligen behöver. Sanningen är sådan att människor lider på grund av den där promillehalten vi kan läsa om i media, och som media älskar att slå upp stort.  Tyvärr är dagens journalister bara intresserade av rubriker och inte fakta –  Hur kul vore det att skriva att 99% av de berättigade får för lite stöd?  Inga sensationer där och då tappar tidningarna köpare – jag vill bara spy över dagen journalistik som verkligen förstör och regeringen går på, lättlurade är de också.

Nu kanske någon tycker att jag ramlar ur från temat, det gör jag också medvetet då jag vill slippa fattigstugan för alla människor som har ett funktionshinder. Alla människor ska ha rätt att leva som de skulle göra om de inte hade de hinder de har på grund av sin livssituation. För att du är ”fast i ett rörelsehinder” betyder det inte att du har problem med din hjärna – fråga mig så ska jag bevisa motsatsen. Även om du har problem med densamma så ska du kunna leva ett liv som vilken Svensson som helst. Du har absolut samma rättigheter som du och jag har.  Låt  inte vår regering sätta dig på fattigstugan, den fanns en gång och den är på väg tilbaka.

Jag kommer inte med någon bild och inte heller någon länk utan bara samhällskritisk fakta, därför deltar jag inte i veckan – är bara arg och irriterad över idioter. Brukar inte använda sådana uttryck över människor men ibland hjälper inte vokabulären till.

Därför säger jag shit ibland när människor är trångsynta och inte förstår hur vekligheten ser ut -shit!

4 svar på “En bra pedagog, …”

 1. Din son gör ett bra val och han kommer att få ett mycket trevligt yrke. Men han kommer också att få ett yrke som kommer att kräva mycket och som inte genererar tillräckligt i lönekuvertet. Men den ”lilla detaljen” är han redan medveten om… Jag har aldrig ångrat mig men jag är inte säker på att jag skulle göra samma val i dag.

  Yngsta fröken har just nu ihop det med försäkringskassan och det är ett kapitel för sig. I snart två månader har de hållit på att utreda hennes rätt till sjukpenning, ifrågasatt läkaren och hans intyg så just nu känns deras agerande bara inkompetent och pinsamt. Men maktfullkomliga är de…

  Trevlig helg!

 2. Kan väl börja bakifrån: Det är ju alltid minoriteten som får stå för löpsedlarna. Det gäller ju såväl kriminella som sjuka och funktionshindrade, invandrare med mera. Det är dessa 1% som förstör för alla andra.
  Nu har jag inte läst/hört nå’t om det du skriver, vilket är så typiskt för mig. Är för lite insatt i det mesta som du vet. Så det enda jag kan göra här är att helt och hållet hålla med dig!
  Det är självklarheter som du beskriver och som alla ska ha rätt till.

  Sedan kommer jag till sonens val av yrke. Att vara lärare, förskolelärare, läkare och präster (å några till) är för mig ett kall. Det finns ”utvalda” som klarar dessa yrken och jag beundrar dem nå’t så otroligt för det. Hoppas sonen kommer att gilla satsningen. Hoppas ungarna kommer att tycka om sonen och vice versa såklart.

Tycker om din kommentar