Åter en blöt söndag, …

och en ”repris” av förra söndagen, men med skillnaden att denna blev blöt i Luleå med strålande sol. Nu for vi ut till några av Luleås fiske- och småbåtshamnar för att titta på båtar. Ja, vi är sugen på att köpa båt och en speciell ska det vara. Självklart åkte kameran med och några foton blev det.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Helgbilderna hos mig börjar bli väldigt blöta. Tror inte att lördagens aktivitet hade gett lika många bilder – eller det hade kunna bli många fler men då med siffror ur olika vinklar och med mycket kredit och debet – jag har nämligen jobbat och ser nu lite ledighet där någonstans bakom horisonten. Inte helledig, men mycket mer ledig än vad jag varit på ett tag. Ser verkligen fram mot det och när jag tittar på en av bilderna känner jag mig glad över att ”min ö” har bilväg.

Nu är jag halvledig i två dagar och sedan åker vi till Umeå på onsdag, sambo har fått tid för röntgen och måste åka trettio mil när vi har en mil till närmsta sjukhus, hmmm … Men det hjälpte då åtminstone att reagera och bolaget som har vår sjukförsäkring reagerade snabbt så det tackar då åtminstone jag för.

Sedan kan jag berätta att vårt efterlängtade bastubygge är påbörjat … Tyvärr uppstod en del problem och sedan kom regnet … Men veckan efter midsommar fortsätter ”vi” Här är det sambo, svåger och äldsta guldklimpen (sonen) som står för byggandet och yngsta guldklimpen tänker på mamma hemma i Luleå och fotar med direktsänd kommunikation.

Nu väntar en ny vecka och förhoppningsvis massor av tid – egen tid. Ha det gott alla ni där ute.

16 svar på “Åter en blöt söndag, …”

 1. Vilken bök att släpa all den packningen på en båt.. men säkert helt underbart ändå när man väl är framme. Jag är ändå också nöjd att vi har bilväg fram till stugan :)
  Fina bilder från din helg!

 2. Cybeffoto vet jag inte vars d ligger i Umeå du får nog googla fram en adress.
  Kanske Ersboda eller näe jag vet inte vi har ju bara bott 7 år här i Nordmaling och dom gånger jag fått med mig Rantafar till Umeå är få…
  förresten vi är inga såna där stadsvandringsmänniskor, vi är lite knasiga.
  Men fråga sonen din han vet nog säkert som studerar i stan.

  Näe nu ska jag börja städa ur bobilen lite nu känns det kittlande att komma iväg till Borgafjäll dom visade sol på väderkartan på midsommar.
  IDAG !!!!
  Ska ni fira midsommar uppe på ön. Vi har som inte kunnat räkna ut vars ni har sommarstugan. Men vi kan ju inget om Happis heller.

  Ha d gott å du vet tummarna hålls på onsdag!!!!

  Tjingelingen från Rantamor.

 3. Härliga bilder från din blöta helg!! Vi är också i båtköpstankar. Eller snarare båtbytartankar. Behöver en lite större än vår 4-meters Linder till torskfisket.
  Fast vänder man på det så blir det ju dyra torskar…..

 4. Nej vi är hemma just nu det blev jobbiga dagar i Finland med sjuka och grälsjuka gamla föräldrar….men som mamma sa det ÄR ingen fröjd att bli gammal, men leva länge vill hon.
  Och det är ju sant.
  Vi son natten mot söndag i Happis, men åkte genast tidigt på morron utan Ikea besök,
  Var tvunget vara hemma igårkväll eftersom Rantafar ordnat en banktid idag, han har hand om ekonomin åt bostadsföreningen vi bor i och håller ordning på räntor och sådant.
  Så det får bli en annan gång att vi träffs.
  Kommer att bli spännande för jag har ju byggt upp en bild av dig i huvudet,
  för jag har ju inte sett hur du ser ut på din blogg,,, =) =)

  Nu håller jag tummarna för att resultaten går bra med gubben din, säger som mamma vi vill ju leva länge men inte bli gammal å sjuk….
  Å va tusan vi är ju bara ungdomar ännu….
  =) =) =)

  Tjingelingen vännen måste göra ett avslut på mitt vingel ikväll.
  Idag är jag Finlands bakis !!!

 5. Vilken härlig och somrig bildkavalkad. Just foton på båtar är väl det som symboliserar den svenska sommaren bäst.
  Ska bli skoj att se vilken bår ni fastnar för – segel- eller motorbåt. Borde vara enkelt – motorbåt för då vet man iaf att man kommer fram;-)
  Perfekt med några byggare i familjen, då kan du ju leka supervisor;-)
  Hoppas att allt går väl med sambon och att han får hjälp med sina besvär.

 6. Egentid ser jag fram emot också. Men det har en tendens till att dyka upp saker som inkräktar på den. På gott och på ont… Härligt blöta bilder från din söndag! Att åka 30 mil till sjukhuset låter ju som rena snurren. Men kanske är ni norrut vana vid att det är lite längre avstånd. Med betoning på lite då…

  Ha en fin vecka!

 7. Härliga vattenbilder ja det gäller att hitta rätt båt som man trivs med.
  Hoppas det inte är något allvarligt med ryggen att ha ont i ryggen är inte kul.
  Vi har bastu i huset men har inte använt den en enda gång på över 16 år, har aldrig gillat värme;-) och sedan jag blev tant är det ännu värre.
  Men den är bra att ha när man ska torka tvätt;-)
  Ha en bra vecka
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2013/06/16/9941070-helgbilden/

 8. Men oj vilka sköna bilder du tagit där ute i Luläskärgård…
  klart ni ska ha båt så ni kan fiska och mysa ute till havs.
  Och bastubygget fortgår…det där kommer att bli kanon, och inte så litet heller.

  Tjingelingen från Rantamor på vingel….i Kabul eller någonstans….

Tycker om din kommentar