Semester, …

visst är det ett fantastiskt vackert ord som kommer med så mycket förhoppningar och drömmar. Drömmar om den där helt perfekta, nu när vi ska göra allt och lite mer samtidigt som vi ska njuta och bara vifta på tårna i hängmattan som ligger så där naturskönt grönt mellan två enorma grönspirande träd och fåglarna sjunger i närheten – allt som vi också ska hinna läsa den här sommaren. Hmmm, den har jag aldrig upplevt ännu men skönt har jag haft det på olika sätt och tänker också ha det så i sommar.

När börjar min semester? Med mitt externa jobb, där jag har lite mer tider och datum att anpassa mig till, började jag egentligen i onsdags, men  … jag har egentligen inte hel semester, inte några fem veckor i alla fall. Däremot har jag semester och för mig känns det som att den påbörjades i kväll när vi anlände tillbaka till ön efter att ha kört tur och retur Luleå för diverse små ärenden, ett litet jobb, skjuts av grabbar som skulle dit under helgen, hämtning av en till bil. Nja, jag säger att nu  känns det som semester, pirrar i hela kroppen av förväntningar och det där lugnet som infunnit sig, även om jag kommer att småjobba  mellan varven men det gör inget för jag kan göra det vilken tid på dygnet som helst och behöver inte anpassa mig till några deadlines som är svåra att hålla.

Hur märks det här på bloggen att jag har semesterkänslor? Ja, det är nu de börjar dyka upp … de där gröna bilderna och med mycket sten. Då jag börjar titta nedåt, nära, till höger, till vänster och jag ser … skuggorna, ljuset, skiftningarna och allt annat underbart som faktiskt finns runt oss om vi bara tar oss tid att se, lyssna och känna.

Här någonstans brukar det börja

och sedan fortsätter det av bara farten och alltid hittar jag något nytt även om mycket ser bekant ut så finns det små förändringar och inte alltid på samma plats fast det kanske ser ut så.

Kategori | Fredagsfoto – Semester | hos Bildgatan
Hos Carinas fredagsfoto kan du se fler som tolkar ordet semester.

Nu känner jag inte bara av semester utan även att John Blund är nära och stilla vill ta med mig till sovrummet för att i morgon vakna upp till en ny ljuvlig dag.

4 svar på “Semester, …”

 1. Det är ju tråkigt om man inte har tid att se allt det vackra du visar annat än när det är semester. hoppas du ser lite av det annars med
  ha en underbar sommar så ses vi nog på vebben i höst igen
  Kram Meta

 2. En utmärkt fin beskrivning av semester. Det gäller att hitta de små små detaljerna och fröjdas åt dem. Det kan vara lätt att glömma bort det när man stressar. Ljuvligt är det att titta på dina bilder som visar det jag älskar.

 3. Tackar, tackar för den långpromenaden på din ö. Följde med utan minsta ansträgning sittandes på balkongen;-)
  Semester är något som för mig inte ska innehålla måsten. Semester ska inte ha vardagssysslor. Semestern ska vara den tid där jag latar mig bäst jag kan.
  Nu ska vi bara ha två veckor i juli, resten blir till hösten igen.

 4. Ibland tror jag att många har för stora förväntningar på sina kommande semestrar. Tydligen ökar skilsmässorna drastiskt efter semestermånaderna. Det blev inte så bra som man trodde… Tråkig tanke om det är så.

  Hoppas du får härliga och avkopplande veckor på alla vis!

Tycker om din kommentar