Jag gillar, …

att vi kunde lämna ön när vårt bastubygge nu ser ut så här.

Bastubygget ...

Kategori | Torsdagstema | Gillar | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Torsdagsfoto finner du fler som gillar.

Nu återstår inte mycket för att bastun ska kunna nyttjas, förutom det absolut viktigaste – kamin, skorsten och lite listning. Målnings- och markarbeten är storjobb men de känns inte lika akuta och målningsarbetet lär få utföras av denna bloggare. Har inte riktigt bestämt mig för färg ännu. Jag ville ha samma som stugorna, men efter grabbarnas synpunkter så kanske … det blir annat. Jag vill ju ha en helhet så det får eventuellt bli något mittemellan.

Eftersom jag inte är överförtjust i fönsterspröjs så lät jag plocka bort dem idag, ser nu att de är kvar på dörren men får fundera vidare. Markarbetet lär få stå till nästa år och färdigställandet blir inte förrän i augusti då vi åker söderut i slutet av nästa vecka. Kan väl berätta att vi inte heller bestämt oss för kamin och ju mer stenar desto fuktigare, så det lutar åt någon sådan modell. Men som sagt, det är mycket kvar att fundera på, och de tar ju bara hjärncellerna i besittning.

Måste också ge det största beröm till mina helt underbara superbyggare som har gjort ett fantastiskt jobb trots en del ”ej med i beräkningen” och allt regnande som gjort att bygget stannat upp en hel del. En vecka blev lite mer men nu ska de bara vara nöjda och klappa sig på bröstet för hur duktiga de är. Utan dem – inget bastubygge, med tanke på att sambo inte kunnat delta som han önskat.

08:an verkade också gilla och hade nog sett fram mot ett bastubad, men tyvärr så … kanske nästa år om hon kommer tillbaka och släpper loss igen.

Blivande bastubadare?

Nu är jag i Luleå trots att det i helgen är motorcruising i Haparanda och det är ju nästan tradition hos oss – tredje året skulle det blivit om vi varit dit. Nu har vi inte bestämt  … kanske en tripp tillbaka till ön på lördag, med en övernattning. Behöver vara i Luleå under veckan och sedan tänkte vi kanske ta en tur på hamnkalaset i morgonkväll, vem som orkar (och ids) får se och sambos värk har också allt att säga till om för tillfället.Nu kryper jag i säng snart och imorgon en ny dag.

15 svar på “Jag gillar, …”

 1. Oj det ser betydligt större ut än bara 15 kvm, jättesnyggt bygge.
  Hörde att det var fullt ös i Luleå i helgen. Själv är jag ju i Arjeplog där det varit silverfestival under helgen, jätteroligt trots skitvädret, hoppas ni hade bättre väder vid kusten!

  1. Jag glömde, tack till dig också som varit delaktig en hel del. Förväntar mig att ni kommer på besök och vi kanske får chans att bjuda tillbaka av all den gästfrihet samt bastubadandet som vi fått oss till livs hos er vid alla våra besök. Hoppas att ni mår bra i Umeå och vi ska ju dit nästa fredag. Visst blev det fint.

 2. Vilket bygge !! Kan förstå vilket jobb som ligger bakom och snygg blev den verkligen !!

  Den här vågar jag knappast visa för maken. Han älskar att bygga i trä vilket inte tillhör vanligheterna här på Malta. Ja, att bygga i trä alltså ;-) Maken har ju gått omkring här i flera år och pratat om att ha en bastu på taket. Inte så stor som eran men en mini.

  JA, det är kallt här på vintern med dåligt isolerade hus och fukt. Skulle inte säga nej till en bastu men det är definitivt inget vi behöver just nu. Solen gassar på våra stora fönster och idag när jag kom upp på kontoret som ligger just på taket visade temperaturen inne 39 grader. Pust.. knapp att a/c klarar att svala ner lite.

  Nåja.. återstår alltså det roliga färgvalet och lite annat hos er. Hoppas sambon blir bra från sin värk och ha nu en skön sommar !

  1. Nej, att det inte är speciellt vanligt med trä där, av förståeliga skäl och personligen älskar jag stenhus. Tycker nog att ni ska ta och bygga en bastu. Fast, vid 39 grader inomhus så skulle det inte heller vara min första tanke.

   Vet inte ens om vi hinner måla i år, beror på väder och vind.

 3. Åååå så snyggt det kommer att bli, är det som ett relax-rum först det lägre byggnaden…den lägre byggnaden heter det visst på riktig svenska.
  Men snyggt blev det iallafall och att du tog bort spröjsen gjorde det ännu snyggare.
  Dom långa smala fönstren är ju bara som ett smycke, gilla dom mycket.
  Nu hastar ni iväg till Finland å köper en bastuugn där kan dom sådana grejer.

  I morron kommer lilla familjen Stormfjäll med sina småkillar och då ska bastun på har vi fått order om. =) =)

  Ha en fortsatt finfin sommar på er underbara ö…

  Tjingelingen från Rantamor.

  1. Du har rätt, det är relaxen men kommer att använda den som gästrum också på sommaren – helt prefekt för det. Det blir nog en från Finland, vi har kollat lite överallt men som sagt inte bestämt oss. Bastun blir liten så man måste ju anpassa utrymmet, synd för jag hade sett ut den perfekta. =)

   Vi är inte kvar på ön och nästa helg åker vi förbi Umeå.

   Självklart förväntar sig de bastu om de inte har någon hemma, så … jag hoppas att du satt på den.

 4. Vilket fint och framförallt stort bygge! Bra jobbat där, du som supervisor och potentiell målare;-)
  Resterande frågor är ju bara angenäma I-problem. Kan ingenting om bastubyggen, men det verkar vara en hel vetenskap.
  Nu hoppas jag att ni får en solig och varm helg vad ni än gör:-)

  1. 15 kvm, ser nog större ut än vad det är. Det är viktigt med kamin och annat för brandrisk men för övrigt är det enkelt men det har varit lite strul med mark och några detaljer som inte riktigt varit som vi trodde samt sedan vädret som stoppat allt, varannan dagsväder är inte okej.

 5. Åh vilken stor och härlig bastu ni bygger. Vad flinka ni är! Jag gillar den goa värmen man får upp i hela kroppen av bastubad, särskilt vintertid.

  1. Bastun blir inte stor, mycket liten men vi har ju andra utrymmen i byggnaden. Hall, relax och duschutrymme. Vi flinka? =) Nej de andra och framförallt mina egna älskade söner.

Tycker om din kommentar