Ytterligare vattenhål, …

har besökts idag.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Jag vet, mycket vatten är det här men vatten har en stark dragningskraft på mig. Något jag fascineras av och ingen bild är den andra lik även om det kan tyckas så vid snabba tittar och du tänker det här har jag sett förut. Men nej, det har du inte och jag är den enda som någonsin fotat just det som du ser på bilden. Varenda vattenbild är unik, så länge den inte är frusen.

Vi har inte varit till Storforsen på hela året och i morse låg jag och funderade om sambo skulle orka att göra ett besök dit, det blir lite att gå även om vi kunde begränsa det. Innan frågan hann ställas så kom han själv med förslaget, så sagt och gjort vi satte oss i bilen och rullade mot Älvsbyns kommun. Var tydligen med på topplistan  över varmast i landet idag och det förstår jag, det var riktigt hett, alltid när vi kommer dit av någon anledning. Nu blev det bara några snabba foton då sambo inte riktigt klarade av att gå, så vi satte oss och njöt av stunden ett tag. Köpte också en liten present i den fina hantverksbutiken samt gravat lättrökt reninnanlår och en rökt renstek som vi kanske njuter av på vår resa söderut senare i veckan – en god matsäck måste man ha med och vad är då bättre än att grunda med dessa produkter.

Ha det nu gott alla och njut av livet idag för det kommer inte igen i morgon.

Ps. Den blå himelska bilden är fotat för en liten stund sedan från balkongen i Luleå och om du ser de blå lilla ”strecket” längst ner så är det faktiskt också vatten – lulevatten.

Ps2. Om du klickar på bilderna kan du se dem i större storlek och behöver bara ”pila” vidare för nästa bild.

11 svar på “Ytterligare vattenhål, …”

 1. Igen en sån där skön bildkavalkad från dig.
  Du är så duktig att sätta ihopa allt och så kan man bara gå in till dig och se allt som ett bildspel…
  duktiga du.

  Jahaja så ni ska ”campa” på höga kusten, ja då väntar jag mig nnaturligtvis en bildkavalkad därifrån också. Men du jag tror inte att man får stå mitt på bron, inte heller klättra i puntonerna , eller va dom nu heter,….
  bara så du vet…hahahaha,
  får väl lyssna på nyheterna idag vad som hänt på höga kusten bron !!!

  Själv ska vi sätta oss i bilen och åka in till Umeå just nu,
  ska åka på cyber foto å titta på en ny kamera…iallafall titta.

  Vi kanske möts i trafiken.

  Ha det nu så skönt när ni drar nedöver för att leta solen, hittar du den skicka upp den å värmen omedelbart.

  Tjingelingen från Rantamor å Far…

 2. Fina bilder från storforsen, vackert och skrämmande samtidigt med det forsande vattnet!. Där har jag inte varit på många år… kanske man borde ta sig dit någon dag här under sommaren. Det är ju ett trevligt utflyktsmål.

 3. Oj vad det forsar hos dig !! Helt underbart att sitta här på Malta, ta ett litet avbrott i arbetet och kika in hos er andra för att se vad ni haft för er i helgen ;-) Ditt bildspel är helt fantastiskt!! Plötsligt är jag i en helt annan värld. Klart dina bilder är unika oavsett om det är vatten eller natur. Du har ju fångat ögonblick som aldrig kommer igen.
  Tur med vädret har ni tydligen haft. Vissa somrar ”därhemma” kan ju regna bort totalt.
  Önskar dig och sambon en fortsatt skön vecka var ni nu än är. …och njut av livet som är just nu ni också :-)

 4. Vilka helt fantastiska bilder! Jag fascineras också av vatten, det kan vara både spännande, berusande och lugnade tycket jag. Samtidigt har jag största respekt för detta element.
  Kul att ni hade varmast i hela landet, det syns på bilderna. Här var det bara grått igår, men soligt idag. 20-23 grader, mera blir det inte här. Helt ok, bra solen skiner.
  Tycker väldigt synd om din stackars sambo som också verkar ha ryggproblem eller… Tror du skrev nå’t om det för ett tag sedan.
  Går det att operera i hans fall?
  Hoppas ni klarar resan till Östergötland utan större besvär och några fina pitstops på vägen. Ja åsså önskar jag er världens finaste väder såklart!

 5. Vet du, så har jag aldrig tänkt förut, att den vattenbild jag tar har ingen tagit förut. Vatten är föränderligt och det syns tydligt i dina bilder. Jag fascineras också av vatten, kan sitta vid havet i en evighet, så mäktigt och avkopplande på samma gång.
  Bilden från skogen är väldigt fin, gillar ljuset och att skogen är så fint gallrad.
  Ha en fin vecka.

Tycker om din kommentar