Varför, väljer man bilen …

söderut när det finns flyg? En timme med flyg och drygt två timmar på tåg tar det normalt för mig när jag åker ner till Östergötland och Linköping. Med bil kan jag köra ner på dryga tretton om tankning är det enda som bilen bromsas in för. För oss tog det nu tre dagar, från fredag till söndag, och då funderar den ”kloke”, är de riktigt kloka?

Kanske inte om man ser krasst ekonomiskt och tidsmässigt. Nu gör inte jag det, utan för mig är själva bilresan en del av de få tillfällen som chansen finns att hitta nya och spännande utflyktsmål i Sverige. Platser som jag aldrig skulle få se om valet alltid var att flyga från punkt A till punkt C.

Vi tog det lugnt och den enda förutbestämda var bokningen av en natt på höga kusten hotellet, vilket jag inte ångrar. Sedan körde vi helt utan planer, förutom att åka E4:an mellan Stockholm och Linköping inte skulle bli av. Avstickare på vägen skulle det bli, och avstickare blev det.

Ett lockande namn på en skylt fick oss att svänga av och köra mot platsen, utan att veta vad det innebar, några kilometer eller mil vad spelar det för roll – Lindafallet, det smakade vackert i mina tankar, ett skön plats med ett vackert fall var synen.

Verkligheten …

Lindefallet

Det var ungefär det som orten ropade och vi fortsatte inte längre då jag insåg att det absolut inte var någon sevärdhet – inte för mig i alla fall. Men vid de flesta tillfällen prickade vi rätt och helt nya vyer och miljöer har öppnat ögonen än mer över hur otroligt vackert det är i Sverige.

Än hur mycket jag vill och anstränger mig så blir inte fotona alltid som tanken, missar någon liten detalj här och någon annan där …

Något som saknas?

men, jag vet åtminstone att det är en hingst.

Det gäller också att inte ha hela bilmekarhanden mitt i tummen eller i fel hand, därför åker jag inte ensam.

Bilmekarhanden på rätt hand

Hoppas att denna man inte hade det och valde det högra.

Jag har redan konstaterat att det inte är helt okej att välja utflyktsmål bara efter ett namn . om man vill se något speciellt, att välja hotell efter utsida genom miljö kan också vara fel om man vill lite mer och inte tar reda på något före.

En vacker miljö, men ...

Ingen kan ända ta ifrån mig att det är en ljuvlig vy.

Om jag nu ska ta och skruva ihop det här inlägget, …

Skruvar ihop inlägget ...

vad har jag då lärt mig av detta?

Ja, nästa gång borde jag gå ännu närmre och ta reda på lite mer innan.

Inte bara utsidan som ska nosas fram

Men, det finns ett stort men – vill jag att min upplevelse ska vara så där hundraprocentig?Nej, absolut inte och vi har haft en riktigt idealisk biltur mellan Luleå och Linköping och de normala cirka 110 milen har blivit betydligt fler och roligt har vi haft, samtidigt som vi både fått se fantastiska platser, avnjutit god mat och dryck. Även det mindre bra och bottennappen har gjort mig några erfarenheter rikare. Och gud (inte för att jag vet vad han har med saken att göra) så tråkigt om livet bara skulle flyta på och inga överraskningar hoppade upp på vägen. Nej låt oss göra ”misstagen” och ändå vara nöjda.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

6 svar på “Varför, väljer man bilen …”

 1. Vilket trevligt inlägg, jag ska ner till stockholm senare i sommar, blev lite sugen att ta bilen, kanske köra inlandet neråt…
  Gillar dina bilder, mest den sista på nosen!

 2. Tack för ett trevligt och underhållande inlägg som blev ihopskruvat på ett bra sätt! Känner igen mycket av det du beskriver och det gäller att ha ett öppet sinne så man kan uppskatta att allt inte går som på räls!
  Ha en skön kväll!

 3. Härligt och tankvärt inlägg.
  Varför stressa mellan två punkter och missa så mycket på vägen,
  och missa samvaron av varann.

  Och att du tillåmed varit ut i kohagar å härsthagar visar ju att farten inte alls har varit för hög, då jag förmodar att sambon sakta krypkörde på vägen medans du sprang på ängarna….
  å satte lite fart på drängarna….

  Tjingelingen på er idag har vi haft liiiite sol, men ikväll är det kallt bara sex grader,
  så nu ska jag krypa upp bakomrumpanpårantafar…

 4. Frågan ”varför man väljer bilen …när det finns flyg” känns faktiskt som om det redan finns ett självklart svar på efter att ha njutit mig genom ditt inlägg ;-) De där tre dagarna var nog väl värda tiden om man nu har tiden vilket ni tydligen hade. ..med tanke på att ni valde en avstickare för en lockande skylt ;-)

  Att fotona inte alltid blir som man tänkt är nog ganska vanligt och att skruva ihop inlägget lyckades du med galant. Misstagen är lärdom och gör livet betydligt mer än intressant. Ha det bäst !

Tycker om din kommentar