För mycket tid, …

kan man ha det idag? Ja tydligen för det var precis det vi hade i måndags när vi checkade ut från Höga kustenhotellet tidigt på morgonen. Vi skulle inte vara på Sport medicine i Umeå förrän klockan 14:00 och kunde göra några små avstickare, samtidigt som det nu var sista dagen ute på vägarna och om sanningen ska fram så var vi ganska trötta. Det blir oftast så när en tid ska passas och bara tråkiga E4:an väntar innan sköna soffan och sista upppackningen, på någon dag i alla fall.

Bilresan ...

Någon mil utanför Umeå finns en avtagsväg till höger och precis då kom jag ihåg … den där butiken som borde ligga någonstans i trakterna. Hur skulle jag hitta igen den? Hmmm, ett snabbt överslag i hjärnkontoret och där fanns lösningen. För visst hade Beate lagt upp en bild på ”butiken” och då hade hon kanske också skrivit var den låg. Snabbt upp med paddan och så började jag leta … inte helt enkelt då jag inte hittade något sökfält hos henne. Men skam den som ger sig – backa, backa … och helt plötsligt blev det ännu bättre -där stod till och med namnet på företaget. Då var det bara att leta rätt på adressen, ställa in GPS:en och köra dit kompassen visade.

Nordmaling med omnejd

Längst ner till vänster i bild – den eftersökta butiken. =) Det såg till och med rörigare ut än delen du ser. Vad var det då som lockade med den? Jag har sett så mycket små och häftiga prylar som är inhandlade där – till och med 08:orna har ju beställt. Då kan inte jag säga att jag inte vet och aldrig varit där, när jag trots allt kört förbi ett antal gånger.

Det fanns en hel del prylar, både intressanta och totalt ointressanta. Men nu kan jag berätta att även jag äger en plåtgroda (första bilden) samt en plåtkatt till min mammakatt. Köpte jag något mer? Tänker efter (det är sant), och det gjorde jag – två pausbrickor, några ramlösa, en kulig liten bok. Mycket tid gick åt till letande efter platsen för att inhandla sådana högt prioriterade och livsviktiga varor. =)

Strax utanför butiken hittade jag några åkerbär som Rantamor absolut missat på sina bärplockarstunder.

Fortfarande hade vi gott om tid … men nu visste jag att jag kunde leka Sherlock Holmes och ta ett foto som … just det, någon som vet var sista bilden i högra hörnet är tagen? Hihihi, visste ju att jag inte skulle få något gratiskaffe, då personen som bör veta roade sig i fjällen med … nej, inte med Ellen på fällen utan med sin ”far”. För visst är det så att jag använt min Nikon mitt i prick på rätt ställe?

De stora bilden är också från samma ort och den blev betydligt vackrare än vad jag kan skriva om hamnen där de växte.

Jag är faktiskt fortfarande helt utslagen, så därför orkar jag inte ens tänka på något utslaget idag, vilket är Birgittas onsdagstema. Har jobbat två dagar och det är ungefär vad jag lyckats åstadkommas per dag.

Nu till dagens glada överraskning – ett underbart somrigt och fint armband kom med posten till mig idag – tusen tack du omtänksamma och härliga människa, Beate. Den kommer säkert att göra mig pigg och alert igen – hade jag orkat ta upp kameran så …

Ps. Ett tips till två personer – Beate, se till att du har en sökruta på din blogg till nästa gång jag måste kolla och ta reda å något ur ditt arkiv. =) Rantamor, utanför butiken – åkerbär! =)

Slut för idag – tack för idag.

5 svar på “För mycket tid, …”

 1. Hahaha! Då är det två som inte har ett sökfält i sina bloggar;-) Å jag är nästan säker på att Rantamor är lika tekniskt begåvad som jag och inte kommer lägga upp nå’t heller;-)
  Stort tack för länken! Armbandet är ju ytterligare en liten delbetalning för headern och jag är glad att du gillade det;-)

  Nu till inlägget: Det där collaget du gjorde med grodan i mitten är så himla bra. Otroligt kreativT och, ja, helt enkelt suveränt! Dessutom är jag glad att du hittade till affären mitt i ingenstans. Det var nog Rantamor som hade lagt upp en bild, men jag hade skrivit namnet och adressen. Bra teamwork där, det måste du väl medge – du hittade ju dit:-)

  Det var ju synd att Rantamor är kvar i fjällen, men det visste jag ju och skrev i en tidigare kommentar. Men du ”pendlar” ju rätt ofta, så det kommer säkert fler tillfällen!

  Ta det lugnt nu å fundera över hur härligt bloggosfären egentligen är – jag menar du i Luleå, Rantamor i Nordmaling, jag i Stockholm. Tack vare våra bloggar äger vi snart likadana saker, delar med oss av det mesta och ”sniffar” oss fram till – ja du vet;-)

 2. Hahahaha….sitter här i bobilen å skrattar åt ditt inlägg,
  och kan med viss tvekan känna igen vårt garage, det var ju så länge sen vi var hemma nu….var det gult =)

  Så kul att du letade upp var vi bodde så då åker du inte förbi nästa gång (om vi är hemma) lovar att du ska få kaffe…ni ska få kaffe, alldeles säkert.
  Nej nu ska jag börja göra frukost så att jag får Rantafar ur bingen där uppe.

  Kul att du besökte Falles ”stora affärsgalleri”, som du skrev så finns det mycket ointressant där och något intressanta små lyckor.
  Nu har du samma groda och samma katt som jag har….kul.
  Tror nog att det var jag och inte Beate som lagt upp fotot på affären, så att just Beate skulle se vilket ”varuhus” hennes grodor kom ifrån !!!

  Tjingelingen.

Tycker om din kommentar