Helgen i bild, …

några små delar i alla fall.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Om du öppnar bilderna så finns lite kort information om varje bild. Som du förstår så har jag bara hunnit packa upp för att packa ner och i morgonpackar jag upp igen. Mycket ner och upp har det blivit i mina väskor de senaste veckorna och jag lovar, det är inte slut ännu. Det är inte ofta jag packar fel eller glömmer saker, men det händer och man måste alltid tänka till vid varje ny packning och fundera över – vart ska jag?

För första gången har jag åkt till ön med bara ett objektiv. Jag behöver testa lite, då jag om en och en halv månad ska resa iväg med inte alltför mycket bagage. Vill ju kunna komma relativt nära och ändå fota någon vy. Nu är inte jag mycket för landskap (att fota själv) och inte har det blivit  något i helgen heller. Jag gillar ju att fota med stor bländare och en hel del oskärpa.

Eftersom ni inte slipper bastun kan jag också berätta att vi var och beställde kaminen i går så kanske i slutet av veckan … en finländare blir det. Visst finns samma märke i Sverige också men prisskillnaden är ganska stor med tanke på eurons låga kurs.

Jag trodde … att vi som ”bor” på ön är de enda som besöker skogen, förutom djuren, insekterna, fåglarna och alla orienterare – men idag blev jag besviken då jag hittade ett ställe med en trasig flaska. För det kan väl inte vara någon av oss hus- och stugägare som beter oss så illa? Eller, kan det?

6 svar på “Helgen i bild, …”

 1. Vilket underbart collage med en mängd helt fantastiska bilder ! Ja, konsten att packa upp och ner lär du väl behärska även med förbundna ögon vid det här laget ;-) ..och bastun var väl ett riktigt klipp medans den trasiga flaskan i naturen var mindre kul. Ett bevis på att någon som inte kan tänka finns på ön. Ha det bra på dina kringelkrokiga vägar. För nu är du väl på väg mot nya mål eller ;-)

 2. Suverän kavalkad av bilder – från mer eller mindre kända platser…!
  Otroligt mycket resande det varit för dig. Så bra att kameran är med så vi får följa dina färder… :-)

 3. Blir helt andlös av alla dina vackra bilder, den ena skönare än den andra! Kul att återse bastun! Vad jag förstår börjar du bli expert på att packa, både upp och ner, en svår konst att bemästra!
  Ha det bra!

 4. Med tanke på att du är ”bloggperiodare”, vilket du ju är så är det här et väldigt ambitiöst inlägg med en fantastisk bildkavalkad! Det tackar jag för. Du har iaf inte haft tråkigt om man säger så!
  Dina tekniska förklaringar angående objektiv med mera har jag överseende med (= hajar inte ett dugg);-)
  Åsså ndrar jag förstås vart du ska sticka härnest. Gissar på Linköping;-)
  Å det där med krossade flaskor – nej, du skulle hata 08 med omnejd, inklusive skärgården. Å du skulle definitivt få fnatt vid varje busshållplats – tyvärr, för jag hatar sådant jag med!
  Klart man importerar om det är biilligast – annars är man ju korkad! Nu har vi inte importerad bastudelar från Polen direkt – landet har inte euro heller – men det har en massa annat ”åtråvärd” som är betydligt billigare än här… och Finland;-)

Tycker om din kommentar