Sveriges liggande Eiffeltorn, …

eller kanske världens längsta insjöbrygga – finns i Rättvik.

Världens längsta insjöbrygga?

fascinerande, samtidigt ganska tråkig om jag överför den till verkliga livet. Mitt eget har verkligen inte bestått av den raka bryggan utan sidospår, men … det fanns faktiskt några sådana även på denna som inte syns på bilden. Längs kanterna fanns de små avsatser där du kunde ta en paus, lägga dig ner och sola en stund – vilket några gjorde – eller bara vara.  Du såg också slutet och hur vackert det skulle bli när du kom fram. I livet ser du inte, kan bara drömma.

Mitt andra arbete upphör den sista september -det är något som jag verkligen hurrar ännu mer för, inte för att det upphör då jag stortrivs, utan för att personen som jag vikarierat för är tillbaka efter att Mrs C uppsökt henne -hon är såpass frisk att hon kan jobba och det är min stora glädje. Men, visst skulle jag önska att de hittade nya arbetsuppgifter till mig.

Konstigt inlägg men sådan är jag, lite konstig och ibland ännu konstigare men det är då jag trivs och nu väntar jag bara på slutresultatet av två sena högskoleutbildningar jag sökt. Tredje reserv på den ena  vet jag redan, den andra … vet inget – urval pågår.

Ps- Mannen på bilden som står mig nära fortsätter att drömma. =)

7 svar på “Sveriges liggande Eiffeltorn, …”

 1. Både spännande och ledsamt – när något slutar tar annat vid. Oftast blir resultatet till det bättre….
  Har inte riktigt hängt med på vad du jobbar med. Flera arbetsgivare förstår jag att du har/haft. Det där att läsa är ju en höjdare. Jag läste in två olika universitetskurser för ett år sedan. Båda inom foto. Så fantastiskt att kunna ägna tid åt sådant man älskar att göra! Hoppas du kan göra detsamma!

 2. Ett lite lessamt inlägg kan jag tycka,
  men som ändå lyser av framtid och hopp.
  Och visst tror jag också att det kommer att fixa sig med jobb för dig, eller så lite pluggande kanske.
  Jag gick vårdutbildning och läste lite så länge jag jobbade, men lärde mig snabbt att jag var tvungen att läsa dubbelt så mycket som när jag var yngre, för att något skulle fastna.

  Så snällt av dig att vara glad över att hon du vikarierat för klarat sin sjukdom, trots att du förlorar ditt jobb,
  det visar bara vilken underbar människa du är.

  Hoppas att allt ordnar sig för dig.

  Kram Rantamor….ja hon på Maskrosvägen du vet.

 3. Glömde ju säga: Kul att Ruth från Virginia har hittat till dig också. Vilken krutgumma hon är! Alltid rak och ärlig, ifrågasättande och såååååå himla cool! Älskar hennes kommentarer. De är sällan – kommentarerna alltså – men de är alltid klockrena.
  Jag vet att du inte följjer ”AMA de casa”, men om du skollar ner i hennes inlägg om Amerika, där hon befinner sig nu så får du lära känna Ruth och se hur hon ser ut. Googla henne! Hon har även intervjuats i olika tidningar – 80-åringen!

 4. 1. Ja den där bryggan respektive piren konkurrerar ju med Sopots pir om Europas längsta träpir. Men Rättvik ligger ju vid en insjö, Sopot vit Östersjön!

  2. Att du alltid måste lägga upp dina inlägg så sent på kvällen, speciellt det här inlägget;-)

  3.Dessutom är j mitt motto att allt ordnar sig, vilket det ju gjorde för några år sedan, då du befann dig i en liknande situation.

  4. En vecka i Barcelona – klart du ska åka! Det är ingen som märker skillnaden på AF. Dessutom är Spanien ett EU land, där du kan söka jobb. Jag förlåter dig aldrig om du inte åker. GÖR DET säger jag bara!

  5. Att börja plugga är ju ok, men glöm inte att du inte är 18 längre!

  6. ALLT ORDNAR SIG – det gör det alltid!!! Kram tjejen!

 5. Verkligen tråkig traskning! Långgrunda stränder
  är inte nåt i min smak. Den där bryggan lockar mej
  inte. Finns det ett kiosk eller café vid änden, undrar jag? Behövs säkert.

Tycker om din kommentar