En snutt av helgen, …

åtminstone drygt tre minuter av eftermiddagen igår.

 

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Testade att filma med kameran, riktigt roligt. Som svar det är inte jag (eller sambo) som håvar. Däremot skulle jag tro att mannen är en av de bättre sikhåvarna, förövrigt från samma by som sambon och du förstår att fisken vi hämtade är färsk. =) Om du kollar in och jämför med mannen som står och håvar på den finska sidan. Jag testade lite med filmen vilket gjorde att ljudet försvann i slutet och jag orkade inte börja om och ändra efter att jag lyckats få till en sekvens med slowmotion någons nära slutet av filmen. Så orkar du se hela filmen, ca tre och en halv minut. Visst ser det enkelt ut? Men … jag lovar det är inte så lätt … det är inte lätt.

Rörliga bilder fick bli mitt bidrag till helgbilden denna vecka. Ha det och lev gott.

 

8 svar på “En snutt av helgen, …”

 1. Den blev verkligen hur bra som helst och mannen ute i båten verkar vara skicklig både med balansen och håvandet. Jag hade nog fått hålla mig på bryggan i stället ;-)

 2. Men nu har jag sett filmen ensam och så en gång till med Rantafar.
  Vi har ju varit vid den där forsen ett par gånger men då har dom inte håvat något,
  synd d för det där var ju riktigt intressant att se.
  Vilken teknik, för det där kan inte vara lätt för armar och rygg.

  Funderade först varför han inte håvar motströms,
  men fisken ska ju upp i strömmen så då är det säkert lättare att få den medströms.

  Tack för den filmen, jag har inte ens vågat pröva att filma ännu…
  fegis är jag.

  Och vet du vad jag har gjort ikväll???
  Stängde altandörren innan hela Rantamor hann in…
  å f*n va onte det gjorde,
  nu är hälen barskrapad, satt med fryst bacon på hälen i en halv timma….
  suck varför kunde jag inte ha väntat till att hela jag kom in ????

  Tjingelingen från halta Rantamor.

 3. Nu har jag tittat på hela filmen och fått konstatera att sik bäst håvas av en kille med balans och från en båt. Fem sikar på drygt tre minuter är ju fantastiskt. Killen på ”bryggan” kammade ju hem noll om jag såg det hela rätt.
  Kul att se hur det gå till med att håva sik, verkligen.
  Jag känner bara till sikrom och rökt sik – mums. Kan man äta den ”normalt” också?
  Undrar hur många sikar killen i båten fick totalt. Om han säljer rommen till Östermalmshallen och röker resten kan han ju göra en förmögenhet;-)

Tycker om din kommentar