En återspegling,

av något, en upplevelse eller ett objekt, blir helt olika beroende på vem som är berättaren. Detsamma gäller när vi fotograferar, vad vi vill uttrycka och framförallt vad vi själv tycker om. Därför väljer jag att i dagens spegling visa fyra olika bilder av samma objekt men som skulle ge fyra skilda upplevelser om jag valt att bara lägga upp en av bilderna. Du ser inte samma sak trots att fokuset hela tiden varit objektet i vattnet och det bara är jag, kameran, och objektivet som rört på oss en aning.

Kategori | Fredagsfoto – Spegling | hos Bildgatan
Hos Carinas fredagsfoto kan du se fler som speglar sig.

Du måste klicka på bilderna och se dem mer i sin helhet för att tydligare se skillnaden.

Vet vilken bild jag själv skulle valt om alternativet absolut bara varit ett foto, men då samtliga bilder också har en hel del speglingar genom att solen var på sin bästa sida, som den varit ett flertal gånger den här sommaren så tänkte jag att min egen reflektion över bilder kunde få plats här. Det är det som är intressant med fototeman, hur varierande vi väljer att tolka ordet, eller orden med en händelse.

Spegling – reflex, spegelbild, avbild, noggrann återgivning, återsken och går jag ett steg till och tänker reflektion –  återspegling, återkastande av ljus, begrundan, begrundande, eftersinnande, meditation, eftertanke; tanke,observation,
slutsats, kommentar.

Blir kul att se hur ni tolkar ordet vilket jag inte kan göra förrän senare under kvällen då penseln fortsätter att vara mitt verktyg under dagen, kanske kan jag hinna med en del annat också – vi har inte mycket kvar på första varvet och eventuellt att vi lämnar det andra till nästa år, den som lever får se. Målningen av insidan … känns inte lockande att påbörjas för tillfället men det hinner vi inte denna helg, hinner och hinner men mina händer klarar inte riktigt av de högre pensellyften hur länge som helst.

Nu är det bara att invänta lite högre temperatur och att fuktigheten i luften försvinner.

Ps. Förresten, arbetsskador har jag hanterat under åren, genom mitt arbete, men … hobbyskador är nytt för mig och funderar över detta? Att tappa ett litet men tungt objektiv på foten? Vad göra? =) Kan berätta att det gör förb….t ont och det är tur att jag inte skulle springa något maraton med penseldragen igår – bara med händerna. Mina trampdynor och tår … aj, aj,aj. Fast visst är en del av fritidsintressena att kunna ta utmaningar och det gör jag för tillfället. =)

7 svar på “En återspegling,”

 1. En suverän tolking av återspegling! Å du har så rätt, samma sak fast ändå inte. Min favo är nog den överst till höger, där jag gillar ”livet” i vattnet bäst.

  Å ditt målande – ja, tack och lov att du inte tillhör fotmålarna som ju faktiskt finns;-)
  Fötter är förvånansvärt känslig tycker jag. Det räcker med en liten sak för att få ont. Armar och händer är betydligt mera tåliga.

  Lycka till nu! Hoppas du hinner så långt du tänkt dig med ”konstobjektet” – för bastu kan ju räknas som konstform… åtminstone uppe i norr;-)

 2. Intressant att kolla dina fyra bilder på samma objekt men med olika speglingar!
  Ömma tår är inte alls kul oavsett orsaken! Skönt om du har armen intakt med tanke på alla penseldrag som krävs!
  Ha en skön dag!

Tycker om din kommentar