Helgen i korthet, …

och jag tänkte också fatta mig kort. Inget fotande överhuvudtaget (igen) förutom de små stunder då jag kunde ”smita”, ta en paus några meter från den blivande bastun. =)

Fast, under gårdagskvällen hade vi slut kaffe och det måste såklart fixas. Den lokala butiken var stängd så det var bara en sväng till Haparanda och då … några snabba foton.

Under en av alla dessa mikropauser skymtades något som avtecknades bland tallarna:

Något avtecknade sig i tallskogen ...

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

För övrigt inget nytt under himlen förutom att den verkligen lyst blå och den stora gula fortsätter att värma.

Kolla in min nya spännande upptäckt – det gäller att titta nära marken för där finns de absolut klarorangea svampar som finns på vår tomt. Nu gällde det att googla och jag fann det som söktes – Mönjeskål eller Orange Peel Fungus heter dessa helt underbart söta små. Läste på och kunde konstatera att de gillar byggarbetsplatser, där det grävts en del samt lagts på med grus och en hel del annat som passade perfekt för att de kommer att stortrivas hos oss. Såg och tror nu att det kommer att lysa än mer av dessa vackra klarorangea svamparna senare – hoppas, hoppas. =)

Förresten så kan också berättas att jag nu snart är en ny student vid Luleå tekniska universitet, fast i Piteå. =) Jag fick mailet idag, och har kommit in och nu ska här läsas några poäng digital foto. Tyvärr har den redan påbörjats men bättre sent än aldrig och sedan kommer även en till träff att missas då jag är i Barcelona, men ska kolla biljetten – kan ha hunnit hem – hoppas, hoppas.

Mycket som hoppas här idag och det finns en sak till för att det ska bli en triss i hopp. Gissa? =) Inte svårt, men jag skriver bara … ett bastubad!

7 svar på “Helgen i korthet, …”

 1. Men vad är det i trädet? Ser lite ut som en ekorre men på nåt sätt för stor…
  Så kul att du kommit in på fotokursen. Jag var för sent ute med min anmälan men lyckades komma in på någon design kurs.. ska inte missa sista anmälningsdagen till vårterminen dock :)

 2. Det blev ju ett riktigt härligt collage trots de små stunderna för foto! Jag håller på en ekorre i trädet. Svansen…. Härligt med en tomt där det finns så mycket spännande att fota. Som de där svamparna. Så söta!
  Så skoj med fotokurs i höst! Jag gick ju förra året på ett par sådana på distans via Jönköpings universitet. Fantastiskt roligt! lite enklare än att åka till Pite – vilket jag också haft funderingar på. Du får väl rapportera!

 3. Ännu ett helt underbart collage !!. Vaddå några snabba foton ;-)

  Svamp på tomten låter ju lysande vackert. Går de dessutom att äta är de ju ett riktigt klipp.

  Ett riktigt klipp var det väl ändå att börja studera digital foto på tekniska universitet !! Grattis, det var väldigt vad du är framåt !!

  Och sen Barcelona ovanpå allt men icke att förglömma bastubadet :-)
  Ha en skön fortsatt vecka med förhoppningsvis fler och många micropauser !

 4. Alltså med tanke på att du knappt har fotat har du verkligen lyckats med en underbar kavalkad. Nu sitter jag ju fortfarande på balkongen med iPhonen (ids inte plocka fram en bärbar dator…oooops) och ser inte alla bilder så tydligt. Men det du upptäckte bland grenarna ser definitivt ut som en katt alternativt en megastor ekorre.
  Den där gula svampen – är den ätlig;-)
  Stort Grattis till digi-kursen. Du får berätta sedan hur det går!
  Barcelona din lyckoost!!! Hoppas du får se en fotbollsmatch på Camp Nou:-)

  Svar: tack för ditt medlidande. Det behövs, men jag tar det med ro grrrrrrrrrr grrrrrrrrr grrrrrrrrrr;-)
  Det är min stationära dator som har brunnit upp. Hårddisken är ok säger maken, å japp jag har backup på allt, eller jo det har jag nog. Maken ska plocka bort power suplyen och sätta fit en ny… nästa helg. Bussigt grrrrrrrrr grrrrrrrrr grrrrrrrrr;-)

Tycker om din kommentar