Jag gillar …

min fotokompis Eva av många anledningar, men just nu för att hon fick mig att söka in på den pågående kursen.

Eva med vofsingarna

Kategori | Torsdagstema | Gillar | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Torsdagstema finner du fler som gillar.

Att hon sedan frivilligt ställde upp som modell för mig när vi var ute och fotade gör henne inte mindre populär. Vet inte om jag skulle gjort samma sak för henne. Om det inte gällt ett foto på en kilometers avstånd eller något sådant. Gillar ju verkligen inte att agera modell samtidigt som jag tycker att det blivit bättre sedan den digitala världen infann sig. Känns som att det är lättare att radera när det egentligen borde vara tvärtom, då allt kan spridas på ett helt annat och betydligt enklare sätt. Som jag nu gör med henne, utan lov men jag ska be om lov, lite sent nu att ringa och fråga – klockan 00:16 pip. Så … blir det ett skarpt nej så tar jag bort inlägget och lägger det till arkiverade handlingar.

Den här dagen var Eva och jag ute och fotade några av de fotouppgifter som vi hade till onsdagens träff. Eftersom vi kom in som reserver på våra sena ansökningar så hade vi missat det första tillfället vilket gör uppgifterna lite svårare – tyckte jag. Fotot ovan har inget med porträtt att göra, utan är med i en serie av tre bilder som handlar om brännvidd och objektiv. Så … varför jag vågade lägga ut beror på att den redan finns på nätet, på universitets sida för inlämnade uppgifter för vår kurs.

Kan känna att kursen kan bli hur bra som helst och spännande uppgifter väntar, vilka jag ser fram mot att börja fundera på. Nu kommer tyvärr nästa träff att missas då jag kommer att befinna mig i Barcelona, eller närmare bestämt på Arlanda på väg hem efter några dagar i nämnda stad.

Tror att mitt bloggande kommer att ändra lite form en del under utbildningen då det kan bli lite skriverier om det jag lär mig och tankarna kring detta med fotande. Och mycket form handlar det ju om.

Nu är det nog dags för mig att ta kontakt med John Blund och vakna upp för att sedan sätta mig i bilen och rulla mot ön.

Ps. Inläggen här har minskat på grund av att det är mycket just nu och en del att göra finns det. Men kanske att jag kommer igen och här brukar ju också ketchupeffekten visa sig mellan varven.

8 svar på “Jag gillar …”

 1. Ja mig veterligen, och jag har ju följt dig ett tag, är det här nog den första porträttbilden du någonsin lagt upp. Bra och modigt! Är som du, jag hade inte poserat som modell.
  Kul att du gillar kursen och alla uppgifter. Tror du blir inspirerad och får nya infallsvinklar, vilket främjar kreativiteten!
  Hoppas dock att vi får se massvis med bilder från Barcelona. På min önskelista står ett foto av Camp Nou;-)

  1. Beate, det finns nog några porträtt sedan tidigare, men inte är de många om jag inte räknar in djurporträtten. =) Massvis med bilder från Barcelona, hmmm … vi är åtta personer som åker, vilket innebär åtta viljor och då vi är där för att vara tillsammans så, vi får se men kameran tar jag självklart med mig. Camp Nou, det hade jag önskat men tyvärr har min Barcelonaälskande svägerska inte prickat in någon match. De har kollat och det är nog dött på den fronten om de inte hittar någon liten kvartersmatch. =) Nu gråter inte jag för det =) men visst hade det varit kul att fota.

 2. Hej Margareta, :-) jag är inte bara snäll utan smart också. Vi ska nog få dig på bild också.
  Kul du ska skriva om kursen, det ska jag följa. Vi ses och hörs snart. //Eva

  1. Läste igår kväll om uppgifterna för porträttfotografering och där står det, klart och tydligt – fota ej en kurskamrat. Synd, då fick jag ju inte vara med på bild. =) Vi syns och hörs snart.

Tycker om din kommentar