Att ”hitta” något outforskat, …

är alltid spännande och det är precis vad jag gjort idag. Hittat och hittat, ett stort skåp som vi haft i sovrummet i stugan men nu är flyttat – har tidigare bara öppnat det för att konstatera att det var fullt och inte plats för något mer. Nu är det tömt och där fann jag en lite mindre guldgruva av kuligheter i form av gamla böcker, vykort och annat smått och gott. Allt kommer från sambons familj och tror att han är oskyldig till det mesta. Stugan har ju tidigare ägts av hans syster och alla har de i familjen vistats där genom åren med följd att det samlats en del grejer här. Efter att sambo köpte den, har vi rensat och rensat men även sparat en del. Jag är ju ingen ekorre, men … det finns ekorrtendenser när det gäller – böcker, texter och bilder.

Underbara saker och nu sitter jag och sorterar, läser, skrattar och njuter av allt. Skräp för många, men inte för mig – användbart. Jag börjar väl med de fina tornedalska vykorten som hittades och självklart ska sparas, även om jag inte vet var. =)

Det här är väl mest intressant för en person som har anknytning till Tornedalen och så många tornedalska läsare har jag inte, men kan inte låta bli, tycker att bilderna är fina och konstnären var från samma by som sambo och dottern en vän till densamma. Han bytte namn till Portin och har nyss fått veta (genom FB) att han är systerson till Charles Portin som finns representerad på moderna museet., där blev namnbytet förklarat och inte som jag trodde – han ville verka mer fransk. =)

Om någon är intresserad av lite historia och fakta så har jag lagt in texten (i bilderna) som finns bakom varje bild.

Att Kukkolaforsen är Sveriges största turistattraktion, tror jag inte riktigt, men kanske en gång i tiden – vad vet jag.

Sitter här i stugan, lyssnar på P1 medan jag samtidigt fortsätter gå igenom och sortera lite. Städning – ingen hög prioritet, men idag har det varit riktigt kul. Sedan tänker jag på Rantamors – ”Behåll galenskapen länge…” och hennes råd. Gör jag tvärtom nu, då jag delar på oss, från dubbelsäng till två enkelsängar i stugan? Hihihi, det beror på en önskan om mer luft i sovrummet och så långt från varandra ska vi inte vara, huvud mot huvud i vinkel eller skaföttes – bara att välja och mer variation. Men … kommer även galenskapen att försvinna, ungdomen är borta sedan något decennium – eller? Den som lever får se, men nu är stora skåpet .. flyttat, sängarna delade … vilket space jag har. =) Lördagshälsningar från en ö som helt klart gått till riktig höst och regnet har öst ner under natten, bra så länge den håller sig i aktion under natten.

4 svar på “Att ”hitta” något outforskat, …”

  1. Jag förstår att du just nu njuter för fullt! Vilka klenoder du har hittat! Målningarna är otroligt fina – naivistiskt heter det tror jag – och jag skulle inte tveka en sekund utan låta de ramas in och hänga upp dem i stugen. Där passar det ju perfekt!
    Att du delar upp dig och sambon i sängväg är tragiskt, djupt tragiskt;-) Första steget till skilsmässa – nej, jag skojar bara;-)
    Hösten försöker ta över här, men strålande solsken, 23 grader på balkongen gör det litet svårt. Men förra tisdagen – över en en natt – blev innergården här lite rödare i stället för grönt. Nej, trots regn i veckan återstår det lite jobb för hösten att besegra sensommaren – inte mig emot!

Tycker om din kommentar