Den lämpliga värmen uteblev, …

men klaga tänker jag inte göra, då det ändå inte funnits tid för något fotande enligt mina önskemål, utan de snabba klicken har varit det som gällt. Därför kommer ni inte att få se några foton av högre klass från mina intensiva dygn i Barcelona. Då jag vägrar att fota på någon form av automatik så blir det som det blir och blev blev det. =) Samtidigt som kameran fick någon typ av värmeslag och inte ville det jag ville, men så är det ibland och tänker ändå aldrig gå tillbaka till någon tråkig automatik.

Nej, temperaturen har legat runt 30 med klar himmel vilket gör att jag misstänker minst 60 grader i direkt sol, minst – så kändes det då.

Barcelona – vilken känsla av en underbart spännande stad och jag har knappt varit där. Nu var vi åtta personer i olika åldrar, med olika intressen, sambons syskon med sina bihang (och jag var ett av dessa bihang). Jag hade självklart önskat att mina egna underbara varit med, men ibland går det bara inte. Min äldsta har varit i staden under en dryg månad och yngsta har varit dit två gånger tidigare så de vet vad jag pratar om, men …  nästa gång så åker jag inte utan mina egna, saknade dem vid min sida -eget blod är alltid eget blod. Det är vid sådana här trevliga tillfällen man känner saknaden mellan kärnfamilj och … nya familjer.

Men roligt har vi haft och skrattet har flödat mellan varven samtidigt som jag har fått en snabb (mycket snabb) överblick av vad staden kan erbjuda och vad som vill upplevas och ses nästa gång. Min underbara svägerska gjorde slag i saken, så att vi kom iväg och det är jag henne evigt tacksam för.

När man åker iväg på en sådan här kort resa är det inte helt fel att bo på ett fyrstjärnigt hotell.

Att sedan restaurangen, vid hotellet, Fonda España har två michelinstjärnor och drivs av den berömde kocken Martín Berasategui (trodde det var tre, men det var på en av hans andra restauranger) gör ju inte min vistelse där sämre. Jag har absolut ätit och druckit det godaste i hela mitt liv.

En ganska självklar dryck i Barcelona

Kategori | Torsdagstema | Gillar | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Torsdagstema finner du fler som gillar.

Jag är säker på att ni förstår att mina bilder inte har något med varken det fyrstjärniga eller michelinstjärnorna att göra, men så är livet i Barcelona, allt är spännande – utsikten från takterassen på ett fyrstjärnigt hotell är inte alltid lika fyrstjärnigt och mat och dryck behöver inte ha michelinstjärnor för att vara … helt underbart avsvalkande under en het dag.

Nu är jag i alla fall på svensk mark igen och värmen fortsätter, kanske inte riktigt samma temperatur men ändå … jag är nöjd och hoppas att den åtminstone håller i sig över helgen då jag ska premiärbada i vår bastu, sotaren kommer och besiktar i morgon. Världens längsta byggtid för en bastu – kanske men vem bryr sig nu när det är dags. Inredningen … inte klar och lite byggbastu blir det, men ren ska jag bli. =)

Ha det gott alla och njut av livet nu och planera inte för långt framåt utan gör det direkt.

6 svar på “Den lämpliga värmen uteblev, …”

 1. Tro om inte jag också ska ha bastu ikväll jag me.
  Känns som att mina styrkor har försvunnit in i höstens vemodsväder,
  och tisdagens tema var tyst och så har också Rantamors blogg också varit sen torsdag förra veckan.

  Näe nu får jag allt gaska upp mig, lite bastu ikväll och kanske jag kan värka fram en blogg.

  Tjingelingen från Rantamor.

 2. Svar: Grattis till bastuinvigningen! Å jag lär nog få vänta på bilder från den också, eller rättare sagt så har jag inget hopp alls på att få se några bilder från den… heller;-)

 3. Himmel vad mycket det fanns att läsa här för att få ihop text och bilder ;-) Barcelona !!! Bara namnet får mig att längta. Fast jag har ju aldrig varit där mer än i min fantasi.
  Haha.. 60 grader i solen !! Då undrar jag förstås hur varmt det är här när det är 38 i skuggan ;-) Nu är den heta perioden över för den här sommaren och återkommer väl om en sisådär drygt ett halvår.

  Även jag borde vägra att fota med automatik. Provar och lär men tycker det går i snigelfart att få in alla termer och inställningar i huvudet. Fick min fina Canon för drygt två år sen av min rare make. Då totalt novis när det gäller kameror och fotografering. Idag vet jag liiite mer men borde kunna bättre.

  Nä, jag är inte härinne hos dig och kikar för att få en kommentar om ”hur bra jag ändå är”. ..eller något liknande. Blev bara lite nyfiken på ditt inlägg och dina bilder i Torsdagstemat I Like. Sen undrade jag förstås om bastun var färdig ännu ;-) Hoppas att sotaren godkände bygget och ha det så skönt nu därinne i värmen !

 4. Jo tack du! Utsikterna dreglar jag bara över och detsamma gäller maten. Härligt att höra att du var såååååå nöjd! Nu väntar jag bara på några matiga inlägg här, vill ju faktiskt se bildbevis på läckerheterna;-)
  Här är det också underbart – så varmt faktiskt att vi kunde sitta på balkongen igår kväll. Idag skiner solen igen från en klarblå himmel. Den här sommaren och hösten kan vi knappast klaga över. Hoppas bara att det håller i sig!

 5. Men va kul att ni hade det så gott i Barcelona, där har vi aldrig varit….heller.
  Vi är så dåliga på att resa utanför norden.
  Men vi gör ju mycket annat som vi trivs med i Sverige.
  Men att sitta på en så fin restaurang och äta toppengod mat vore inte helt fel.
  Men förmodlingen skulle jag inte ens kunna beställa, för jag skulle inte kunna uttala vad rätterna heter, än mindre veta vad jag äter, men om det bara var gott skulle jag njuta.

  Nu hoppas jag att du kommer att njuta MYCKET av ett härligt välkomnande bastubad i helgen.

  Tjingelingen från Rantamor.

Tycker om din kommentar