Vad är det för dag idag, …

möjligen tisdag funderar den alltmer trötta Margareta, eventuellt är det därför. Ett sådant tråkigt ord, smaka och känn efter, sakta så hör du –  t   i   s   d   a   g. Ett hårt och kallt ord, precis som denna dagen, inte ett liv. Fast … om alla övriga veckodagar avsmakas, inte är väl något av orden speciellt sköna att ta i munnen? Eller är det bara jag som vaknat på fel sida, har ingen ork och då spelar det kanske inte någon roll vilka ord det läppjas på, hur mycket de än rullas runt i munnen, för att få någon positiv känsla.

Det är en sådan dag. Jag är trött, min kropp orkar inget, jag är ful och håglös – försöker undvika allt vad speglar heter. Inget är bra, trots att jag nu har massor av kuliga projekt på gång och tagit på mig mer ideellt arbete som går under mina personliga intressen. Men … det är något som saknas – det har hänt något, det huvudet vill orkar inte kroppen med. Jag går till och med in och läser era inlägg, men orkar inte skriva. Tänker sen och så verkar det där sen aldrig dyka upp.

Läser en bok av fotografen Göran Segeholm, ingår i kurslitteraturen, och hans kloka ord gjorde att jag för en stund fick hoppet och kreativiteten tillbaka, -”En bild om dagen håller psykdoktorn borta”. Det tror jag bara inte, utan är 100% säker på att det faktiskt är så. Nu har inte jag lyckats med det på sista tiden och det är mest troligt därför som jag sitter här och inte kan annat.

Vad ska jag då muntras upp med? Min tolkning av hösten?

Hur uppmuntrade var de detaljerna som jag hittade under helgen? Jag hör vad du tänker … nu är hon riktigt deprimerad när höstens vackra färger och underbara luft uteblir … just det. Men … jag är en besynnerlig människa, ena dagen söks det vackra medan det den andra dagen är det något annat som lockar – utan att vara nedstämd, det bara attraherar mig av någon konstig anledning. Och … helgen har verkligen gått i välbehagets tecken, trots min tolkning. Därför får någon av dessa också vara en sen helgbild.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Barcelona runt 28 grader vid midnatt, för en vecka sedan och i morse Luleå – första frosten och första skrapandet av bilrutorna – det vi trodde var dagg.

Ps. Ta inte mitt inlägg för allvarligt – läs det med samma ironi som jag själv försöker få fram och visst är jag trött men … med tid kommer rum och och rum blir det. Att jag sedan suttit helt ensam på jobbet i en helt tom våning har väl inte något med allt att göra? =) Hahaha – jag kan le men mycket är det just nu. Tänk om man skulle veta vilken fot man ska stå på och hur 24 immar på bästa sätt organiseras. Jag är duktig på att organisera mina mappar i datorn, mer än välorganiserad sedan kommer jag till det där med tidsplaneringen IRL …

Äta eller ätas, det är frågan.

Ps2. Sådant här sysslar inte fåglarna med på vår ö – de håller sig undan.

8 svar på “Vad är det för dag idag, …”

 1. Ork ja – det är något jag saknar också just nu.
  Vill påstå att jag nog varit björn – eller möjligen igelkott – i mitt tidigare liv.
  Det är bara idet som hägrar just nu. Och så vakna igen
  när vårsolen värmer i backarna….
  När det nu inte går att åstadkomma något vettigt ide just nu så är nog det där med en bild om dagen – minst – en bra medicin.
  Spöregnar det så får man väl fota inomhus.
  Åtminstone om man är rädd om kameran….

  1. Du ser vart jag är om du kollar på taggarna.
   Det som händer i Boden just nu gör ingen männska glad.
   23 inbrott på en dryg månad. En – en eller flera – cyklister….

 2. Sågen är suverän! Övriga bilder är också bra och hade jag inte läst inlägget hade de sagt mig något annat, Men nu gjorde dina ord något med dem. På gott och på ont ;-) Men en bild om dagen låter bra!

  Ha en bra fortsättning på veckan!

 3. Du bekräftar bara vad jag har skrivit sååååå många gånger på bloggen – tisdagar har inget existensberättigande. Så är det bara. Å med detta i åtanke känner man sig därefter.
  Å det där med ”kroppsork” har jag gett upp för länge sedan och vid närmare eftertanke så har knoppen gillat läget om man säger så. Ja inte att den hade nå’t att välja på;-)
  Din bildkavalkad är – höstig och innehåller alla ingredienser som denna årstid har att erbjuda. Tur att ditt ”klickfinger” fortfarande funkar på avtryckaren – alltid nå’t!

  Ja den första frosten har vi nollåttor ju redan avklarat. Det sa pang måndagen för en vecka sedan. I två dagar fick vi skrapa vindrutorna. Sedan dess har sommaren återvänt – 19 grader – plusgrader alltså – i huvudstaden. Drack min flytande frukost (Nespresso och juice) på balkongen å nu ikväll läste jag en bok därute i bara t-shirt. Kan inte minnas sådana temperaturer i mitten på oktober. Hoppas värmen kommer till er också. Ska göra mitt bästa med en beställning till väderguden;-)

 4. Ja där hann du allt före mig med din blogg.
  Hur i all världens tid fick du ut så många ord….mina sitter fast.
  Och hur i all världens tid fick du till fotot med sågen i den rasande fart ???
  Du är suverän, bara det…
  Nyutkommenurbastun å dvaskönt !!!!

  Tjingelingen…från en stum Rantamor.

Tycker om din kommentar