Så här var det här, …

under söndagen, som påbörjades med att jag skulle ut och fota några bilder till min kurs. Men, … trots en temperatur på runt 13 grader höll jag på att skaka sönder av kylan på grund av den riktigt kalla nordliga vinden som drog över den plats där jag befann mig på för stunden.

Karlshäll, Luleå, Norrtoppen, Norrbotten

Visst kan du känna kylan? Men då dagens sysslor skulle klaras av stålsatte jag mig en stund och fotade lite snabbt något som skulle kunna tänkas gå under de olika uppgifterna och eventuellt också bli godkända. Men jag vet inte hur det blir, är inte nöjd själv men kanske att det är ok om man bara ser till uppgiften och inte till bilderna som sådan.

Nåja, jag hann även fota något som inte tillhör varken uppgift eller dagens tanke  – men däremot går under ”Så har ser det ut där jag är” i fototrissen och Marits helgbilden.

Efter nedfrysningen var det skönt att sätta sig i den varma bilen för lite hett kaffe hemmavid, men först en snabbis förbi …

Södra hamn, Luleå, Norrtoppen, Norrbotten

södra hamnplan i Luleå som jag inte besökt sedan ombyggnaden och invigningen, var bara tvungen att kika på det som fått så mycket kritik. Lite kalt men det kanske kommer mera, vad vet jag vad som cirkulerar i huvudet på de som klubbar besluten.

En snabbt öga mot den upprustade kranen …

Södra hamnplan, Luleå, Norrtoppen, Norrbotten

Detta var söndagen i sin korthet, kvällen har ägnats åt pappersarbete och god mat – inte samtidigt. Gårdagen tillbringade jag i Piteå på träningsläger och det gav mig en del ny kunskap och aha är det så det är. I morgon, en ny dag i arbetets tjänst, men sedan någon dag ledigt, med förhoppningsvis foto i fokus. Men nu är det nu som gäller och ”Morden i midsomer” upptar en del av min koncentration.

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Hos Marita pågår också en utlottning av ett presentkort hos Yves Rocher, ett produktpaket värt 500 kr. Skulle jag behöva, nu när jag en tid verkligen känt mig ful och lite håglös, hoppas att turen står mig bi. Lite kort – försök till skönhet på utsidan kan ge insidan ett lyft.

Kategori | Fototriss | härliga höst | hos Bildgatan
Fler härliga hösttolkningar på plats hittar du här >>>

12 svar på “Så här var det här, …”

 1. 13 grader och blåst = iskyla, även i 08 kan jag säga.
  Hamnområdet i Luleå – ja – har ju inte varit där irl, men jag håller med dig – lite avskalat och kalt, men jag gillar den ombyggda kranen som nu verkar vara en ”port” eller nå’t sådant. Gillar den skarpt till och med! Jag går ju igång på sådant som du vet vid det här laget;-)
  Kul iaf att du pallade dig dit för att dokumentera. Ja, vad gör man inte för Helgbilden och Marit som är otroligt att ragga sponsorer tycker jag!

  Visst är det kul att läsa kommentarerna du fått: alla går igång på första bilden utom jag som täner på sista bilden.

  Svar: Ja du. Jag har hållit ut i 34 år å sagt: aldrig mer giftamål. Den numera äkta maken har friat hur många gånger som helst -stackarn – men jag stod på mig. Men sedan så plötsligt hände det som jag skrev i inlägget. Det blev bara SÅÅÅÅ rätt – rubbet alltså. Å du Margareta – ärligt talat alltså – risken eller chansen att uppfostra en ny kvinna/man efter så många år måste väl anses vara obefintlig;-)

 2. Hoppas att du har varit i stugan och fått krypa in i bastuns govärme i helgen.
  För nu börjar det faktiskt att bli kallare och det ser då inte lovande ut på väderleken heller.
  Vi brukar ju varje höst åka över till Finland via Happis, men iår blir det nog inte så vi ska ställa bobilen imorron så nu är det slutrantat för Ranta-mor å Far för detta år med bobilen.
  Vi ska nog åka över men tar färjan från Ume till Vasa, om den nu går i november, men det förmodar jag.

  Tycker att ditt första foto är bra och med ett kallt skvalp i sig som man verkligen kan se och känna.

  Hoppas det går finfint på fotokursen.

  Tjingelingen från Rantamor.

 3. Kan känna nordanvinden. Hu!!!! Fick prova på den själv i morse där uppe på fjället…
  Skönt att få sitta i en varm bil mellan varven. Har inte besökt södra hamnen heller på ett bra tag. Får bli visit där så småningom. Kul att den gamla kranen blev upprustad. den är ju faktiskt ett riktigt fint landmärke för staden.

 4. Lite kalt för all del men på något vis vackert ändå…

  Här startade dagen med hårda vindar och ösregn så nog kan jag känna kylan…
  Lycka till med fotouppgifterna som säkert blir godkända!

 5. Jag gillar verkligen din första bild. Jag kan för mitt liv inte sätta ord på tankarna/känslorna – men den är vacker!
  Gillar formuleringen; ”försök till skönhet på utsidan kan ge insidan ett lyft” … det är väl det det handlar om i ”parfymerierna” … förhoppningen att det är så det blir? Din formulering startade en massa tankar hos mig … alltid en intressant sidoeffekt av ett besök hos dig!
  önskar dig en fin vecka!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

Tycker om din kommentar