Tisdagens insats, …

till både min egen hälsa och chansen till ett nytt inlägg (som också går synonymt med ordet insats) här på bloggen, som inte varit alltför uppdaterad den sista perioden, gjorde jag genom en riktig långpromenad, fyra och en halvtimme var jag ute. Och inte bara det, det blev också en lång promenadsträcka, någon mil måste ha avverkats.

Kategori | Onsdagstema | insats | hos Bildgatan
Fler som tittat närmre på olika typer av insatser, hittar du i länkarna hos Birgittas Onsdagstema

En aning långsökt om inte texten lagts till, hade inte fungerat som ordlöst, men bättre blir det inte då jag inte visste vad som skulle vara temat när min stora hälsoinsats företogs. En bild om dagen var det, … genom detta håller jag nog psykdoktorn borta under en längre period då jag även kan räkna med lördagens foton.

Visst ser det ganska varmt och skönt ut på några av bilderna? Men då ska jag berätta – de ljuger. Lika som i lördags var det isvindar från nordligaste norr som blåste in över mig, ja, över hela Luleå. I och med det så krävdes en skön och värmande eftermiddagslur, vilket är anledningen till att jag nu här vid midnatt sitter och skriver för att lägga upp ett onsdagstema – anar att jag blir bland de första och det hör absolut inte till vanligheterna.

Ser nu att några nästan dubbletter finns i galleriet, men det får vara då jag inte orkar leta reda på och öppna fler bilder, måste annars göra om galleriet -gillar inte när det inte går jämt upp i raderna. Sådan är jag och det står jag för – blir nog inte bättre – lite kontrollbehov måste få finnas kvar.

19 svar på “Tisdagens insats, …”

 1. Svar: Vaaaaaa!!!! Du skrev att du aldrig skulle provsmaka choklad!!! Då är du ju som jag. Avskyr choklad (liten överdrift, men sant). Men du kanske syftade på 10 månaders gamla choklad. Men om du kände min chef så – ja, möjligen kunde mögel hindra honom från äta den. Å karln är inte ens överviktig – förstår inte det;-)
  Sov gott och sweet dreams:-)

 2. En hälsopromenad? Så bra! Ibland känner jag att det är gott för hälsan bara att komma ut och fota – men det är väl mest den mentala hälsan som gynnas då ;)
  Du fick många fina bilder – och jag är helt med på att de ska presenteras i jämna rader om de ska ligga i ett galleri som ditt, här.
  Den höga,klara, lyften faktiskt syns i bilderna med den vackert blå himlen. Förstår att det var kallt. Kallt och vackert!
  Och så många bra bilder det blev på den.

 3. Men vilken långpromenad med Nikon du fick, där vädrade du både dig och kameran ordentligt. Och jag ser att du varit ute på tågfotografering också.
  Jag kommer då ihåg när jag var med Rantafar när han skulle fylla på gasolflaskan till Essvik, där dom har så finfina gamla tågvagnar, och så hade jag turen att en snäll ”gubbe” låste upp tågstallet och jag fick följa med han in i en gammal serveringsvagn och fotografera….
  vad tror du hände, jo när jag äntligen kom upp i tågvagnen så visade kameran att batteriet var slut i kameran….
  Suck va less jag blev, men gubben han gav mig en rundvandring och pratade på av hjärtans lust….men jag var mest less över att batteriet var slut så jag lyssnade knappt.

  Och stackars Rantafar som inte ens sett att jag gått med gubben in i stallet, satt å spanade och funderade vars jag tagit vägen ????

  Hoppas att du körde försiktigt till Piteå.

  Tjingelingen från Rantamor.

 4. Ett fint collage, älskar långa promenader och visst är det en riktig insats ;-) Satt själv nästan hela långa natten tills ögonen gick i kors och jobbade på ett inlägg. Som jag sen valde att INTE länka men ändå publicerade :???: Det blev liiite för sorgligt för att passa in här.

  Skriver som du, Sådan är jag och det står jag för. Bättre lär det heller inte bli ;-)

  Ja, blev nog lite förvånad att du var den första. Tillhör ju inte vanligheten precis. Hoppas det blir en vana. Ja, inte att vara först ut. Det är alldeles för jobbigt och meningslöst. Men att du får tid att blogga. Under förutsättning att du gillar det förstås.

  Ha en fortsatt skön vecka Margareta önskar jag dig från ett väldigt blåsigt men varmt Malta :cool:

 5. Det var en rejäl promenad i det lite kyliga vädret. En ordentlig INSATS från din del. :) Fina bilder fick du också.
  Som svar på din fråga: Jag undervisade i svenska, finska och engelska på Tornedalsskolan 1968 – 1977. Ja, jag var ung, det var mitt första jobb som lärare. Min dåvarande man var också lärare på skolan. Han undervisade i engelska och franska. Kolla med din sambo om han inte har haft någon av oss som lärare. :) Sen flyttade vi till Luleå och bodde där i tre år innan vi for vidare till Umeå. :)

 6. Det var verkligen en promenad som hette duga! Många timmar, bra sträcka och bilder på det. Skönt att komma in efteråt tänker jag också :-)

  Ha en bra fortsättning på veckan!

 7. Nu ser jag bilderna rakt upp och ner på iPhonen och kan bara konstatera att de är helt fantastiskt fina. Isvindarna slipper jag då också som tur är. Å ditt avtrycksfinger måste ha varit en ispinne efter denna heroiska insats!

 8. Det tar ju alltid lite extra tid när det skall fotografreras under

  promenaden. Snyggt och bra jobbat. Nu står väl snart snön och knackar på dörren. Ha de gott

Tycker om din kommentar