Jag gillar, …

att min torsdag blev precis så där trevlig som jag trodde att den skulle bli. Jag gillar att jag kom in på fotoutbildningen och får mina aha upplevelser. Jag gillar att jag har underbara människor i min närhet. Jag gillar att jag har fått vakna upp varje morgon i mitt drygt halva sekel och mått bra. Jag gillar … Skulle kunna ligga här (i soffan framför TV:n)  och räkna upp hur mycket jag gillar, men … du fortsätter väl inte läsa då?

Vi har så mycket att vara tacksamma över, trots att det ibland är så underbart att få ”skrika” ut och tala om vad man tycker om allt det där som inte går under gillbart – eller hur?

Men idag är det gilladagen och då gillar jag: ljuset kommer någonstans ifrån

Kategori | Torsdagstema | Gillar | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Torsdagstema finner du fler som gillar.

Vad är det då i den här bilden jag gillar, ser och tänker? Ja, jag tänker faktiskt ibland och då kan det bli ganska djupt och knöligt – inte många som fattar hur det funderas och när det snurrar till ordentligt kan det bli en riktig karusell. Då alltid ljuset fascinerat mig, hur man kan ”leka” med densamma i bild så är det helt klart att det gillas. Utan ljus kan vi inte leva, även om vi inte är seende så finns det någonstans – våra älskade nära, är ljuset i våra liv, lyser upp och förgyller tillvaron. Ljuset som ger oss skuggor och framkallar de mest fantastiska former. Ja, det finns mycket som är ljus på olika sätt och ikväll har jag funderat en hel del över det, hur lyckligt lottad jag egentligen är som kan se och uppleva det genom både form, färg och känsla.

En trevlig afterwork med en fd arbetskamrat men fortfarande vän, har förgyllt torsdagskvällen och gårdagen gick i fotoutbildningens tecken och där var ljuset att jag fick några bra och konkreta tips för hur man ska göra och inte hur jag brukar göra, den långa vägen som jag ofta tagit.

I morgon blir kanske ljuset – bastun och på lördag blir kanske ljuset – bastun och på söndag … ja, ni förstår. =) Så kan ljuset se ut under helgen om jag väljer att åka till ön efter arbetet.

En sak är absolut sant – Jag gillar att jag är jag och inte försöker vara någon annan.

Glöm inte bort att ljuset alltid finns där någonstans även om allt annat verkar grått och trist.

Ps. Ikväll är jag inte först och kommer inte heller att gå in och kommentera eller kika på era bilder just nu, för nu är det dags att anropa John Blund – godnatt.

6 svar på “Jag gillar, …”

 1. Jag gillar också att du är du och ingen annan.
  Och så mycket djupa tankar och ord du skriver i ditt blogginlägg.
  Kan känna igen mig att jag vissa dagar kan bli så där tacksam för allt jag har.
  Men så nästa dag faller dårskapen över mig igen och jag blir Rantamor,
  lite ilsk och butter, tokig och galen…
  Men så ska ju livet vara man måste släppa loss det man har inom sig då mår man bra.
  Ja nu menar jag inte bara fisarna, utan det galna eller djupa , sorg eller glädje som vi gömmer inom oss.

  Ikväll ska jag å Rantafar på dejt å vi är livrädda !!!!! =( =(

  Tjingelingen från Rantamor.

 2. Gillar!
  Tänk hur ljuset påverkar oss – positivt! Ändå ägnar sig människan så mycket åt mörkret. VI hakar så lätt upp oss på att mörkret ”kryper” in på oss under hösten och vi fastnar i de mörka delarna, problemen i våra liv. När det finns så mycket ljust!
  Gillar ditt inlägg och ditt foto :) Mest gillar jag innerligheten i desamma!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

 3. Alltså det där inlägget kunde Eva ha skrivit bl a under hennes tema ”tacksamhet”.
  Ett utmärkt inlägg med mycket posiyiv känsla! Så kul att du gillar din fotoutbildning! Å du, att vara sig själv och gillar det är strongt! Alla borde tänka så, då hade vi fler individer och färre Svenssons!

 4. Härligt positiv läsning!!! Och så en betraktelse över det spännande ljuset….
  Ingen dum start på en ljus fredagsmorgon.
  Ljus därför att vinterns första snö har kommit – även till Bodö.
  Smög in i natt och lade sig som en vit ullfilt över staden och omgivande fjäll. Kontraster till det alltid öppna havet och fjorden.
  Lär väl regna bort så småningom i alla fall i staden. Snön brukar inte ligga kvar så värst länge här. Även om jag inte gillar vintern = mörker och kyla så gillar jag att snön lyser upp så fint denna årstid.

 5. Visst finns det mycket att gilla i vårt liv och i vår vardag! Att komma bra överens med sig själv och gilla den man är får vara en mycket bra utgångspunkt.

  Ha det gott i helgen som jag hoppas blir ljus och fin!

Tycker om din kommentar