Mer människoskapelser, …

är det dags för igen -fredag hela veckan skulle jag nästan kunna skriva, känns så ibland.

Jag fortsätter med mina människoskapelser från samma stad och läste i temat att vi gärna kan lägga upp fler bilder och gärna ur olika vinklar men max tre. Därför väljs en triss idag. Tycker att denna är ganska läcker och en utmaning att fota i den starka solen och samtidigt försöka få fram nyanser och struktur i det kritvita.

Kategori | Fredagstema | Människoskapelser | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas fredagstema finner du fler människoskapelser.

Ps. Mittenbilden är medvetet inte i rak horisontläge då det ger mer liv i bilden, testade faktiskt att räta upp den men då dog hela bilden. De övriga två ska vara raka ur den vinkel och perspektiv som de är fotade i. Eller?

Ska du se hela bilderna måste det klickas i mina gallerier, sedan är det bara att följa pilriktningen åt endera hållet.

8 svar på “Mer människoskapelser, …”

  1. Vilken söt liten gubbe! Den mittersta bilden störde jag mig inte alls på att horionten lutar för det är en sån tydlig lutning att det syns att den är gjord med flit. De andra två är däremot inte raka och de stör det mera på då det är så lite! Jag är superdålig själv på detta med raka horionster och de två andra hade jag lätt kunnat missa också men jag har haft och har fortfarande en person som ALLTID är på mig om mina horisonter så jag har lärt mig! Dessutom använder jag LR 5 för att räta upp horisonterna och då är det superenkelt! Många horisonter gör den faktiskt till ochmed åt en! ;) Känslan av att du säger att mittenbilden dör av att räta den (tänker att det beror på att så mycket omgivning försvinner så den förlorar sitt sammanhang!) förstår jag! Har också kommit fram till såna beslut om mina bilder. Men den viktigaste regler ang. lutande horisonter är enligt mig, ska det luta ska det luta ordentligt så ingen tar det som ett misstag! :O)

    Kul att du går fotokurs! Det är så roligt att lära sig och när man sen lärt sig….det är då det extra roliga börjar med att bryta alla regler och ändå kunna förklara för besserwissrar som kommer och klagar! ;O) Lycka till!

  2. Det var ju tur att jag förstorade upp bilderna. För om jag inte hade gjort det skulle jag fortfarande tro att det är en Mannecken Piss i modern tappning. Det var det inte.
    Tycker om honom väldigt mycket. Snygg och kreativ utsmyckning. Ja hela Barcelona kryllar ju av annorlunda hus, parker och utsmyckningar. Vi borde nog låta våra stadsarkiteker låta åka på tjänsteresa dit.

    PS. Det märks att du går på fotokurs. Du funderar hur du ska ta bilden. Å du gubben guppar ju på vattnet. Att räta upp honom hade varit tjänstefel – ungefär som att räta upp tornet i Pisa;-)

  3. Bra att du gjorde en triss, gillar de olika vinklarna! Riktigt läckert! Ser på taggarna att bilderna är från Barcelona så jag förstår att det var knepigt med det starka ljuset men du har lyckats mycket bra!

Tycker om din kommentar