Vi gillar olika, …

och jag är inte annorlunda, eller …

Men inte var det kanske det här ni trodde att jag skulle fota under pågående kurs? Nej, ni förväntade vackra landskapsbilder med enorma skärpedjup. Och så blir det så här …

men kul är det och inte precis det vi sysslar med på utbildningen. Men det finns ett stort men … kursen har även fått mig att faktiskt läsa fototidningarna och böckerna som jag köper och inte bara bläddra igenom och lägga dem på hög för att sen … det där sen som aldrig dök upp, förrän nu.

Allt jag behövde var ett vitt A4, några färgrika tuschpennor, en skål, vatten och olivolja … men det går säkert lika bra med raps, majs eller vilken olja som helst så länge den inte är kompatibel med vatten. Kameran och stativet samt en aning ljus är inte heller en helt oviktig detalj. Sedan var det bara att testa och nu är jag på gång. Bilderna är helt oredigerade och om någon tror att PS har haft ett spel med i bilden så är det fel, icke sa … Margareta.

Visst är det ganska läckert? Men jag ska jobba vidare och det kommer mera …

Och som sagt … jag gillar och vi gillar olika.

Kategori | Torsdagstema | Gillar | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas Torsdagstema finner du fler som gillar.

7 svar på “Vi gillar olika, …”

 1. Vilken tur att vi gillar olika ibland!!
  Fast detta gillar jag lika… Vilka konstverk!
  Inget jag testat men blir så inspirerad.
  Något att ta tag i när vinterkölden sätter in
  och det inte finns så mycket att fota utomhus – annat än snö….

 2. Otroligt läckert tycker jag med och inser att jag bör lusläsa fototidningen som ligger här på bordet. Annars är jag expert på att just bläddra…

  Trevlig helg!

 3. WOW! Visst gillar vi olika, men det här gillar jag lika om man säger så!!! Tur att du lämnade skärpedjup m.m. och ”koncentrerade dig på” något suveränt häftigt.
  Kan tala om för dig att maken, som ju gått på Konstfack i Birmingham, England, har gjort liknande experiment. Efter olja (oviktigt vilken sort;-)) följde tvättmedel, såpa, tvål och tapetklister. Resultaten blev häpnadsväckande. Testa så får du se. Du är ju inne i ett stim just nu. Å jag ser redan en ny header till min blogg framför mitt mentala öga;-)

 4. Men va läckert du har gjort,,, måste jag pröva nån gång.
  Kreativitet heter det nog.
  Jag har sysslat med havsfoton idag, det är nog lite min grej att fota tror jag…
  Var det där skryt nu ???
  Menar nog mera att jag gillar att fota havets olika ansikten, det förändras så fort.
  Men det börjar bli kallt på havet så jag får fota med vantar på.
  Och jag tycker det är så coolt när det är moln på solen för då blir det som ett filter och jag kan fota i motljus.

  Ha en finfinkväll !!!
  Bär det iväg till stugan å bastun imorron ???

  Tjingelingen från Rantamor.

Tycker om din kommentar