Människoskapelser, del tre …

och även denna gång väljer jag en triss och från samma plats som jag stannat i när det gäller temat – Barcelona. Kanske inte så stora variationer på vinklarna men här har jag istället redigerat två av bilderna utan en tanke på att det ska bli bättre utan mer för att visa hur vi kan förändra det vi ser på olika sätt.

Vad vill vi göra med en bild? Är det verkligheten, kanske ”förbättra den något, eller bara uttrycka oss lite mer konstnärligt. Allt blir inte bra och passar inte till det vi ibland vill åstadkomma.

Konst i Barcelona

Det här är en originalbild av det jag tycker är superläcker konst.

Sedan valde jag att konvertera de två övriga till monokromt för att sedan redigera vidare.

Konst i Barcelona

I den här bilden är bakgrunden nedtonad och framhäver mitt objekt betydligt mer.

Konst i Barcelona

I denna är bakgrunden förstärkt och mitt objekt försvinner in mer i bakgrunden. Hade kanske kunna förstärka mer för att visa den stora skillnaden. Först tyckte jag inte alls om det har valet, kändes rörig och inte alls bra. Men ju mer jag tittar på bilden och alla mönster och konturer som finns där, så kanske den också skulle kunna ha sin plats någonstans i något sammanhang.

Vad tycker ni, och ska den vara monokrom eller verklighet?

Kategori | Fredagstema | Människoskapelser | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas fredagstema finner du fler människoskapelser.

Det här temat med människoskapelser tycker jag verkligen är en av de roligaste, det finns hur mycket som helst att välja bland och det är bara fantasin som behöver tryckas igång. Jag tycker att det är så kul att det nu blir en egen kategori hos mig.

Ps. Kan väl berätta att jag väntar med spänning på när någon annan också kommer igång med teman. =)

Ett tillägg – Min fotokompis är nu med i sitt första tema så jag hoppas att ni gör ett besök där – Ottophoto

11 svar på “Människoskapelser, del tre …”

 1. En riktig fantasigestalt du fotat, kanske är det den kroppen varje kvinna i fantasin eftersträvar med tanke på bantningshysterin… Gillar mittenbilden bäst när det gäller redigering. Det där med redigering förresten tycker jag är a och o i fotandet. Det är upp till var och en hur mycket man vill påverka bilder, man kanske dock inte ska lägga till ett lejon på en äng för att det ska se mer spännande ut. Men en lyktstolpe eller ett moln som stör kompositionen kan man sudda ut. Dessutom är ju bilderna ganska matta när man tar dem, de behöver lite uppfräschning. Med dagens digitala värld kan man få halvtaskiga bilder att bli ganska fina. Ha en fin helg!

 2. Så läcker konst, måste säga att det är verkligen skickligt att få till en sådan människoskapelse, där har konstnären verkligen fantasi och flitiga fingrar :)

 3. Gillar alla tre som du visar, men den första som är original, tycker jag är helt okej som den är faktiskt … visst är det kuligt, att leka lite ibland med sina bilder :)

 4. Håller med !! Det är en väldigt läcker konst du valt att visa. Gillar den verkligen skarpt. Kul att leka med bilder även om de inte betyder att de behöver bli bättre än originalet. Sen ser vi nog alla lite olika på saker och ting. Gillar att du berättar hur du fått fram dina olika varianter av samma modell. För min del är den första spontant den bästa. Tycker om att färgerna framträder på väggen i bakgrunden som även den in mitt tycke ser lite konstnärlig ut. Sen tittar jag på de andra bilderna igen och tycker att kanske den i mitten ändå är den som är läckrast… Så där kan jag hålla på, fram och tillbaka. Tur att man inte behöver fatta ett beslut här ;-)

 5. När vi ändrar på foton i redigeringsprogram så gör vi det ju … ok, ibland för det rent tekniska, som att räta upp horisonter bl.a. … men också för att vi vill visa vad vi såg. Vi vill att minnet rättar till bilden lite – vi vill dela med oss av en upplevelse. ÄR det att manipulera (om vi använder ordet på det vanligtvis negativa sättet) eller är det helt enkelt att njuta frukterna av en digital värld som ger oss möjligheterna till något mer än det platta foto vi alltid haft förr …
  När det gäller din bild tycker ja bäst om den med färg i bakgrunden för att jag, verkligen, gillar figuren och tycker att den framträder bättre där. Vilken skapelse! Fantastisk!
  http://provtyckningar.blogspot.se/

 6. Kul att du har lekt och uppenbarligen haft otroligt roligt! Håller med Violen, jag gillar ju inte monokorma bilder med få undantag. Tvåan är ok, för där kan man tro att bakgrunden är en del av skulpturen. Trean – där håller jag helt med dig.
  Visst är det ett roligt tema som eggar fantasin och få en att tänka vad och hur man kan skapa, vidareutveckla och förbättra… eller bara leka.

 7. Det här var riktigt roligt att ta del av! Intressant att du berättar hur du har gjort så man kan fundera lite omkring bilderna! Jag landar till sist i att den naturliga bilden ger mig mest behållning!
  Ha en skön helg!

Tycker om din kommentar