Helgbilderna, …

brukar det vara hos mig, sällan en singelbild men varför ska ”man” vara så förutsägbar alltid? Dags att ändra på vanorna, därför består denna helg endast av en och inte heller något som hänt eller är speciellt för denna helg. Blomster i förvandling

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

I helgen har det duggat mellan varven och däremellan har det regnat … och jag har varit i Luleå, är fortfarande där. Gårdagen är en speciell dag för mig och många minnen dyker alltid upp och någon tår brukar varje år komma den här dagen, inget undantag i går samtidigt som det numera mest är de goda minnena jag har i mitt hjärta.

Därför kan den här blomkronan få vara synonymt med hur allting kan förändras. Från att ha stått i vasen helt kruttorr under en tid, jag har sparat för att kunna fota, förvandlades den till en glädjens färg med vackert ljusskimmer likt solen som saknas här i norr. Men om bilden ”öppnas” kan du se något som stör … de vita prickarna. Inget annat än damm kunde jag konstatera, trodde först jag fått skit i kameran. Puh … men det innebär också något annat … någon som behöver ta fram stora dammvippan?

En tidig kväll skulle jag tro, men först måste jag titta efter vad jag har genom rutan … ett tema som ska behandlas under måndagskvällen när det återigen är dags för fotoklubben. Ha en trevlig kväll, sa meteorologen på TV4 och jag säger detsamma till er.

Ps. Viktigt – Någon här som vet var jag kan få tag på polarisationsfilm eller filter på rulle eller ett större format? Hittar det inte på nätet i någon butik. Jag har fått ett tips som jag ska testa imorgon men om inte … så kom gärna med förslag.

11 svar på “Helgbilderna, …”

 1. Jag har ju också upptäckt när jag fotar macro att man bör tvätta en del saker för att inte dammet ska synas.
  Dammet syns med fördel i lilla fotostudion, och den svarta tyget är jämt dammigt men nu har jag köpt en sån kladroller så att jag rollar innan jag fotar.
  Tänkte på en sak att…
  tur att inte folk som kommer in å hälsar på har macro-ögon !!!!!

  Men jag tycker att ditt foto är så vackkert, oj d blev två k där, låter lite finskt då eller hur???

  Polarisationsfilm ??? näe har jag inte hört talas om men polariseringfilter däemot sitter nog på mina gluggar…

  Tjingelingen från Rantamor som ska kissa å gå å lägg sig….

 2. En helt underbar bild du delar med dig av till oss andra :-) Vilka färger och nyanser !! Ser inte skymten av damm. Fina tankar också om att låta blomkronan bli synonymt med hur allt kan förändras. Ha en skön fortsatt vecka Margareta och lägg inte ner någon onödig tid på dammvippan ;-) ..finns ju så mycket roligare saker. Hoppas du finner eller redan funnit lösningen på det där viktiga !

 3. Du har uppenbarligen kloka läsare som inte bryr sig om lite dammkorn, jag håller bara med :) bilden är mycket fin!
  Solens frånvaro börjar vara kännbar nu här i Norrbotten, är riktigt less på mörkret och fukten. Längtar till slutet av veckan när jag blivit lovad både minusgrader och snö, det är ändå bättre än det här…

 4. Riktigt vacker bild i ljuvlig färg.
  Helt i stil med helgens tema.
  Dammfläckar fixar man ju lätt med
  spot healing brush tool – om man stör sig…

 5. Dammkornen som du uppenbarligen med förstoringsglas upptäcker på den blomman ser jag inte – inte ens när jag förstorar upp bilden. Det kan bero på att jag ignorerar sådant och koncentrerar mig på det vackra i stället;-)
  Å här har det duggat också. Inte igår, men idag var det verkligen den första äckliga höstdagen för i år. Å jag blev dygnsur idag när jag letade efter bästa vännen N:s grav. Å jag hittade den inte ens…
  Å din fråga i ditt PS förstår jag inte ens. Sorry tjejen…

Tycker om din kommentar