Människoskapelser, del fyra …

Har inte rört mig geografiskt men dock lite inom staden sedan förra veckan. En helt klart imponerande människoskapelse är Sagrada Familia. Har man ett objektiv som går att zooma går det att komma ganska nära de fantastiska detaljer, vilka finns överallt i hela byggnaden.

Kategori | Fredagstema | Människoskapelser | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas fredagstema finner du fler människoskapelser.

Som de flesta vet, utan att ha varit där är arkitekten och ursprungliga skaparen till bygget Antoni Gaudí. Namnet är ”Temple Expiatori de la Sagrada Família” vilket betyder ”Heliga Familjens Botgöringstempel”.

Byggnaden påbörjades 1882 och fortgår ännu, senaste planering för den slutliga invigningen är idag satt till 2030 men även det är tveksamt – jag misstänker att det kanske blir generationen efter mig, som jag varit delaktig i att skapa, som eventuellt får chans att vara med om detta.

Hur många generationer byggnadsarbetare som har haft sin arbetsplats på denna gigantiska byggarbetsplats. Tänk att en av världens mest turistiska attraktion inte är färdig, utan en byggplats full med lyftkranar, olika byggställningar, stängsel och nät. Dessa män högt uppe är en del av alla de som passerat revy genom färdigställandet och garanterat inte den sista generationen av arbetare.

Detaljer ur Sagrada Família

Detta är en liten extra bild, men kunde inte låta bli och det ser ut som att vi har riktigt bra ögonkontakt, trots att det är omöjligt då avståndet är lika gigantiskt (nästan) som byggnaden i sig. Såg inte det förrän jag laddade upp fotona, inte en chans att jag ens skulle se hur männen såg ut. Men visst verkar mannen till höger i bild ha varit där ganska länge.

Ps. Jag vet att det är lördag men har bestämt mig för att inte missa temat ”människoskapelser”, även om det kan bli sent vissa gånger. Hmmm … nu har jag kanske skrivit för mycket – tror jag.

2 svar på “Människoskapelser, del fyra …”

  1. Om det är någon kyrka jag skulle vilja se i verkligheten så är det just den! Får se till att Barcelona blir aktuellt någon gång. Med rätt kamera då…

  2. Vilken helt fantastisk byggnad! Kollade ”hela” katedralen och alla byggkranar (mums) på ett flygfoto. Den är ju gigantisk – katedralen alltså.
    Kan tänka mig att kompletteringen av katedralen stannade upp under ekonomikrisen i Spanien. Dessutom… ja, läs själv här om du inte redan gjort det.
    http://www.wmf.org/project/temple-expiatori-de-la-sagrada-fam%C3%ADlia

    Se så mycket man lär sig och hur fantastiska nya sightseeing turer som uppenbarar sig i bloggvärlden och hos dig:-)

Tycker om din kommentar