Människoskapelser, del nio …

”A la espera de … ”

"A la espera de ... "

Kategori | Fredagstema | Människoskapelser | hos Bildgatan
Tittar du in i länkarna hos Birgittas fredagstema finner du fler människoskapelser.

Om någon nu tyckt att jag varit en aning monokrom så är nog min tolkning av fotokonst precis raka motsatsen, men så blev det och denna bild var den jag valde att arbeta vidare på som mitt utställningsobjekt vid avslutet av kursen.  Mitt typiska motiv hade nog varit något från naturen, men varför ska jag alltid vara så förutseende.  Att göra en tavla från en del av flygplatsen som besöktes i höstas?  Vem vill ha en sådan hängande hemma? Nej, jag förstår, men tänkte inte så långt, däremot kommer den att få en fin plats här hemma på kontoret som ett minne av kursen. Jag har ju en minnesvägg som nu får utökas lite.

Bilden har ett stort djup och med alla detaljer så är den helt okej. Ju mer jag tittar så tycker jag den är ganska läcker och såg att det var en del personer som var fram och kände på den, de funderade kanske om det verkligen var utskrivet på papper då jag gett bilden en känsla av något annat material.  Nu ska den bara fortsätta hänga till sig i Piteå för att sedan hamna här hemma.

13 svar på “Människoskapelser, del nio …”

 1. Svar: Hahaha! Personligen tycker jag att jag slog rekord med djurbilder och annat grönt och färgat uppe i träd när jag bloggade från Tel Aviv, men det var uppenbarligen inte tillräckligt;-)
  Ska göra ett försök i Benidorm på våra planerade vandringar, bara så att du blir nöjd;-)
  Vi ses 2014!

 2. Svar 1: Vaddå att jag int gillar naturen – undrar var du har fått det ifrån???!!!! Vi promenerar hur mycket som helst i naturen både här hemma och utomlands. Det jag inte gillar är småkryp, tälta, och ingen toa. Så det så;-)

  Svar 2: Vi åker till Benidorm där vi var 2011. Grannen har en lägenhet där. Ifjol var vi i Alicante, men tog en ”avstickare” till Benidorm ändå, men stannade där bara i en vecka.
  Jag menar – inte tackar jag nej till grannens erbjudande att ”ha lite koll på lägenheten”. Är ju inte dum heller;-)

  1. Tack och den här har jag ju fotat av så kanske att den inte ger tavlan rättvisa men tycker nog att den ser ganska lik ut även här. Tavlor kan vi alla göra och det vi fotar kan ju förgylla våra rum – om det finns plats.

 3. Älskar den! Ser ut som en emaljmålning alternativt glas eller som Rantamor säger plåt!
  Den är enormt bra – tavlan alltså. Jag skulle nog hellre hänga upp detta motiv än ett naturfoto. Jag menar ut i naturen kan man ju gå närsomhelst, men till Barcelona åker man kanske inte varje dag.
  Är mäkta stolt över dig här!

  1. Ja, du gillar ju inte naturen – på tavla – men den är ändock lite ”konstig” att ha som tavla i exempelvis vardagsrummet, vi har ju inte så stort och så många rum att välja bland. =)

   Tack för din fina kommentar i alla fall.

 4. Den är så fin och härliga färger som håller ihop. En riktig fotokonstbild. Det har varit en minnesvärd höst och va kul du ska ha kvar bilden på väggen. Jag har också funderat på det. //Eva

 5. Alltså jag trodde också att det var något som var målat på nå plåt…
  du har helt enkelt skapat konst, och detta är säkert inte din första och inte sista tavla, och nu pratar jag om tavlor som kan hängas, inte tavlor vi gör dageligen…iallafall Rantamor.

  Nej den tavlan ska du vara stolt över verkligen snygg och annorlunda.
  10 dagar till jul idag.
  Vi ska åka ned till dom två smågrabbarna som sonen säger har en klass 3 varning hängande över sig dagligen =) =)
  Ska bli en lite kul å annorlunda jul.
  Man ska ju vara glad när ens barn vill att man kommer, det kunde vara tvärtom också….
  Och John är ju 2 år4 månader och älskar att lyssna på när jag läser sagor, och jag älskar att läsa sagor…
  Läste förrra gången vi var där om dom 3 små grisarna, och när det började att storma där nere så hade han berättat för pappa att det var vargen som blåste på huset….
  ”va läser du för sagor farmor” fick jag höra av sonen….
  Men när han kom med Rödluvan fick jag nog ändra texten för den var ju för grym, vargen äter upp mormor och jägaren skär ut henne å dödar vargen….hur tänkte dom där ????
  Men det går ju att hitta på lite också så den blir snällare.

  Nej men oj va jag skriver skulle ju bara kommentera inte skriva en blogg =) =) =)

  Tjingelingen från Rantamor, kul att du gillade Ren-Ivar.

  1. Tack och det har jag inte tänkt på, plåten alltså. Vad trevligt att åka neråt och jag förstår din längtan efter barnbarnen och självklart även de större … barnen. Vi ska fira julen hemma och i morgon kommer den yngsta hem till Luleå – jag längtar har inte sett honom sedan 21 augusti.

   Ha det gott och njut av livet med dina kära.

Tycker om din kommentar