Det finns tre olika lögner, …

lögn, förbannad lögn och statistik. Och jag är redo att skriva under, men det finns statistik som är sann men helt ointressant för någon annan än mig själv.

Bloggstatistik

Bloggstatistik

Det här inlägget bevisar ju också att jag ”ljugit” när jag skrivit att det inte funnits tid att blogga. Har det nu hittats tillfälle att sitta och göra diagram över mitt eget bloggande borde det absolut finnas stunder för både det ena och det andra.

Lite barnsligt förtjust är jag över Excel och diagram och då leder det ena till det andra samtidigt som jag funderade över hur mitt eget bloggande sett ut genom åren. Började i oktober 2007, lite försiktigt och sedan accelererade det under något år för att sedan göra en riktig djupdykning under fjolåret, 2013. Oktober 2010 slog jag alla rekord (mina egna) och hann med 70 inlägg – gjorde jag något annat den månaden? November 2012 kom mitt riktiga bottennapp med endast ett inlägg.  Då tjatade jag också om lusten, orken och allt möjligt annat negativt – för att ha en ursäkt?

Sanningen är väl helt enkelt att jag inte …. har orkat, haft lust eller bara inte varit närvarande på datorn på det sätt som kommentarer och inlägg kräver. Har åtminstone planerat mitt ena arbete annorlunda de två första månaderna av året, vilket förhoppningsvis leder till att kvällarna kan ägnas mer åt mig själv, min familj … och kameran. Jag är inte uppbokad längre än till februari men den som lever får se, och det hoppas jag att vi alla gör. Mitt uppdrag har förlängts och nu har jag varit där över två år eller är det snart tre – den kollen finns inte för tillfället när jag nu sitter på mitt arbete i Linköping som samtidigt är ett besök hos min svägerska.

Även denna gång ska vi nu köra bil hem, ännu en bil som ska få uppleva flytten till Norrbotten. Denna gång kanske det blir en chock – bilen har levererats från Teneriffa och är van vid ett helt annat klimat om jag skriver som så. Ett par goda vänner till min svägerska, ja även vänner till oss,  har kört bilen från ön till LInköping. Nu har vi fortfarande varmgrader i norr men visst blir det spännande att få se reaktionen vid -30 -om vi får uppleva det i vinter.

Hur det än blir så kommer vi att starta vår hemresa på söndag och ska vara hemma måndag, med en avstickare till Umeå och säga hej till sonen som då precis lämnat vår lägenhet i Luleå.

Nu har jag fått ihop ett riktigt långt inlägg, men hur intressant – =) Hahaha … är det det här som kallas ego? Det kan väl bara bli bättre i framtiden, än hur den blir.

Ha det gott och njut av nuet fundera inte så mycket över nyårslöften och ett nytt är – det är bara du som kan göra det bättre eller förändra ditt liv, inte några siffror.

4 svar på “Det finns tre olika lögner, …”

 1. Svar: Du måste ha missat den här ;-) när jag skrev att jag blev lite ledsen över din (ack så sanna) kommentar. Kolla inlägget igen!!!

  Är iaf glad att ni är hemma igen utan missöden. Tänk vad England och Kanada får stå ut med den här vintern. Just nu (och som alltid) älskar jag att bo i Sverige:-)

  PS. Eller som maken brukar säga: Humour doesn’t travel, och min gör det definitivt inte;-) DS.

 2. Håller med Eva! Det ska vara kul att blogga – att skriva och visa bilder. Är det inte det så gör du precis rätt.
  Den jag tycker mest synd om i det här inlägget är den stackars bilen. Utgår ifrån att det inte precis är en liten Volvo som ska köras upp till norr utan en dyr sak som kommer att frysa rejält. Å h*n kan ju knappast acklimatisera sig heller med alla plusgrader som råder.
  Håller inte med Eva – irriterar mig inte det minsta på härliga 5 plusgrader, regn och grått. Nu bor jag ju i lägenhet och slipper skotta snö, men hur kul är det på en skala från 1-10 att antingen halka eller pulsa genom snöhögar två gånger per dag för att ta sig till och från jobbet;-) Inte att förglömma skrapandet av bilrutorna under helgerna. Nej, jag älskar det här vädret!
  Kör försiktigt!

 3. Inte är det att ljuga när man skriver om sina upplevelser. Och hela livet består av prioriteringar – även omedvetna sådana. I bloggsammanhang tycker jag, verkligen, inte att det ska involvera dåligt samvete! Blogga ska vara kul – och är det inte det så gör man något annat som är roligare! :) förhoppningsvis!
  Vintern är en grön affär med knoppande rabarber och en evig regndimma. Nu har det hållit på så länge att jag faktiskt irriterar mig (ja, jag vet – jag är en hemsk människa) på alla som pratar om hur skönt det är att slippa skotta snö. Det är för grått och vått för att anses vara en bra barvinter! Basta!
  Önskar er en bra biltur! Hoppas bilen acklimatiserar sig på vägen upp ;)

Tycker om din kommentar