En gravsten, …

är nödvändigtvis inte gjord av sten utan är ett minnesmärke. Något som verkligen kännetecknar detta är alla de soldatgravar som finns efter alla krig och hemskheter runt om i världen. Finland är ett land som upplevt detta, senast under andra världskriget. På denna kyrkogård i Torneå som vi besökte under eftermiddagen har kriget verkligen lämnat efter sig många sådana minnesmärken. Jag kan känna att de här gravarna kommunicerar med oss, vi inte ska glömma.

84_gravsten

Kategori | 365 foton | 84 – Gravsten | 37 av 365 |
Du finner fler deltagare hos 365foton

5 svar på “En gravsten, …”

  1. Tycker att soldatgravar på något sätt är vackra som monument över det förflutna. De finns ju i olika utföranden. Å jag tror jag jag skulle gilla den du visar här om jag såg vad jag tittar på;-)
    Du har uppenbarligen lika ”fint” väder som vi…

  2. I min hemkommun i Finland finns också en soldatgravgård, och där ligger min farbror Ragnar begravd, blev träffad av en förlupen kula så det kanske var hans egna som sköt honom.
    Så många unga pojkar som bevittnade detta krig, min pappa var i militärtjänstgöring när han kallades in till kriget…
    men han berättade sällan om kriget, ville nog inte minnas tror jag.

    Tjingelingen från Rantamor.

Tycker om din kommentar