Klättra efter vad, …

kan det funderas över ibland när jag tänker på vad en stor del av sysselsättningen idag består av. Borde kanske inte kalla det för att klättra utan mer att åka snabbt med tåget dit rälsen går. Och det här tåget går snabbt, så snabbt att vi (jag) inte alltid kanske funderar över vilket tåg vi (fortfarande åtminstone jag) hoppar på – IT-tåget.

Mitt första blogginlägg någonsin startade på driftig.nu, i oktober 2007, med en  bild och lite filosofiskt försiktigt. Redan då kom tankarna om hur viktig kameran är för mig, sedan har väl inget blivit som det var tänkt och försiktig har jag absolut inte varit.

Många och långa har en hel del av inläggen varit och jag har inte sparat på tangenttryckningarna. Jag skrev i min presentation att det inte kommer att finnas någon röd tråd i mitt skrivande, eller fotograferande – kanske en lätt rosa. Inte ens den rosa tråden blev det, förutom att bilden hela tiden varit och är viktig. 

VARNING – det här inlägget riskerar att bli långt (nästan oändligt) och ännu mer jag än normalt.

Kommer mellan med min bild av ordet klättra innan jag fortsätter där jag någonstans började.

Klättra

Kategori | 365 foton | 134–Klättra | 76 av 365 |
Du finner fler deltagare hos 365foton

Då är jag tillbaka där jag slutade … var var jag någonstans?

Just det den röda tråden, men var nog klar med den, den som inte blev av – den röda alltså.

Trodde nog att det här med bloggandet skulle bli mycket kortvarigt, men ville ge det en ärlig chans. En person som jag tyckte om och lyssnade på (gör det fortfarande) ansåg att det var dags för mig … att komma ut till det sociala livet på nätet. Måste erkänna att jag knappt visste vad en blogg var, hade aldrig i mitt liv läst en. Här skulle jag kunna skriva flera spaltmetrar om fördomarna jag hade. Nu har jag inte några problem med att skriva spaltmetrar – som en del av er redan vet. Ni som inte vet har nog redan anat och kommer verkligen i det här inlägget att bli varse – tror inte att jag kommit till hälften ännu.

I alla fall har det blivit en del inlägg och ”några” bilder genom de här snart sju åren – 7 år! Vart tog de vägen frågar jag mig och i början av min skrivdiarré finns det ett inlägg om just hur någon snor tiden av oss – Hjälp, vart tar alla dygnen vägen?

Så fort går också IT-tåget och ibland känns det som att det bara rusar, bromsarna tar inte och visa dagar är det uppförsbacke hela tiden.  I alla fall så är jag med blogg och finns även registrerad på twitter även om jag inte twittrar – jag håller mig än så länge till att kvittra när livet är på topp. Däremot är jag på FB, det som jag aldrig skulle vara med på, i alla fall inte vara speciellt aktiv.

Fördelen, jag känner människorna IRL, kan hålla koll på dem så de inte gör något som jag inte skulle göra. =). Nej allvarligt så är det både kul, lärorikt samt hör och häpna en hel del matnyttigt. Jag får även veta mycket innan det ens har hänt. =) Sedan har jag också en del sidor som tillför viktiga saker, men framförallt kul att läsa och le en smula åt hur vi klättrar på våra väggar och faktiskt har trevligt på håll. En mening – det räcker. Ett citat – det räcker. En rolig historia – det räcker. Och så skulle jag kunna fortsätta men måste säga att det är kul. Nu är jag kanske både barnslig, låg och bara … men så är det. Däremot vet jag inte om det blir några sju år. Tycker det är ett intressant fenomen och använt på ”rätt” sätt så är det helt okej. Nackdelar, visst men det tar jag i ett annat inlägg och kanske att min FB-historia fortsätter.

Vad skriver jag själv på FB? För att visa att jag är mycket kulturell och seriös ger jag mina texter från idag och gårdagen till er:

I morgon kommer Christoffer hem till oss – sedan blir det häng på ön under helgen och kanske med båda, om jag har tur.

”Vilket gäng hos Mia på Grötö, tummen upp, I och med det kan jag skriva att Aschberg bara är för bra – Stor … är en klen tröst i ett fattigt hem.”

Vet ni en sak kära vänner – det är vårmarknad i Torneå och börjar idag. Ja, ni läste rätt VÅRmarknad och inte vår marknad … i början av mars, världen och vädret är verkligen underligt. Prognosen visar till och med +10 grader i helgen.
*
Lovar att jag inte klagar, men då har jag heller inte några småbarn som har sportlov och vill åka skidor eller vad man nu gör på vintern – har glömt.

Receptet för en vinst i skidskytte – misslyckad gröt, hårda och torra havregryn, en pannkaka ovanpå och sedan lite frosties på det. Låter verkligen som en sund och näringsriktig frukost inför ett sprintlopp i skytte.

Hockeymatchen ikväll ser ju bra ut … beroende på vem man hejar på.

I helgen ska jag vara lärare åt en blivande lärare, lite i alla fall. Förhoppningsvis så kan jag klara av uppgiften, man (läs jag) tror kanske att kunskapen är högre än vad den är.

Sambon påstår att hockeylaget i staden där vi bor absolut inte har något i slutspelet att göra, som de spelade idag.

Om något orkat traggla sig igenom hela texten så ser ni också att det inte finns något ”att lyssna på tystnaden” där heller, men i mer korta former.

Vad mina vänner skrivit och kommenterat tänker jag inte förtälja men däremot kanske lite annat smått och gått som funderas över. För det är ju på nätet det händer …

Nu säger jag god natt till den som eventuellt är vaken och välkommen till John Blund, att besöka mig i sängen.  I morgon förmiddag rullar vi till ön och där ska jag som sagt …. läs ovan och ni kanske förstår något. =)

PS. Vet inte varför jag skrev allt det här men fingrarna for bara över tangenterna och det gick inte att få något slut på dem och därför blev det ingen sammanfattning av varken texten eller varför – insåg att jag är nära en  stor tegelsten  – så därför – fortsättning följer, i kortare format. =)

7 svar på “Klättra efter vad, …”

 1. Så trevligt att se en massa text hos dig :) Du är här!
  Tekniken och de sociala medierna far och förändras, och vi med dem – om än inte drastiskt!
  Vilken ihållig bloggare – där ligger jag i lä, och hoppas inte komma ifall :) Må du alltid ligga före mig i bloggår och berika bloggvärlden med dina inlägg!

 2. Haha… du har en bloggpersonlighet och en fb-personlighet, förmodligen är det så för mig också. Men jag skriver sällan något alls på fb… men lusten kommer kanske tillbaka.
  Jag gillade också Aschberg i Mia på Grötö!

 3. Tekniken och de sociala medierna helt fantastiska om de används rätt. Jag som är sjukskriven för tillfället vet inte hur jag skulle få tiden att gå utan min dator! ;)

 4. Jo du IT-tåget går fort när det gäller systemen och tekniken – det gäller att hänga med…..jag jobbar med IT och det är snabba ”puckar” ibland.

 5. Har du bloggar så länge, ja då ligger jag allt efter.
  Och inte är jag någon FB:are heller, och i motsats till vad BP skriver så vill jag inte vara på fejjan och läsa vad våra barn håller på med, det dom skriver om där kan inte mamma å pappa läsa, kan vara rätt skönt för dom…
  och kanske för oss med.

  Hoppas nu att ni får en trevlig helg på ÖN och inte har det jävla pissväder som vi har här just nu regn och storm…
  Suck.

  Ha en trevlig helg.
  Tjingelingen från Rantamor.

 6. Då ligger jag ett år efter dig, började ju blogga 2008. Gud så bra vi är, vilken uthållighet alltså;-)

  FB har jag inte hoppat på och lär nog aldrig göra heller. Men jag förstår att alla som har barn (i varierande ålder) går med för att hålla sig uppdaterade. Helt ok.

Tycker om din kommentar