En helg, …

som startade på det mest urusla sätt, men trots det fick vi några fina dagar på ön och små turer i närområdet – Seskarö, Kukkolankoski och Kemi har besökts samt en liten promenad på isen runt ön. Och självklart härligt bastubadande, god mat och dryck i dagarna två.tornealvens

Kategori | Helgbilden | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

Den här bilden symboliserar så bra hur mitt inre känner och agerar för tillfället och den grå ramen är det som finns utanför, det jag inte kan göra något åt och inte vet om det är svart eller vitt -så då blir det grått, grått och mera grått.

Vad gjorde att helgen började uruselt och att jag önskar att finskan var en del av mitt språk? Finskan är väl det bästa språk när man vill ta till kraftuttryck och visa starka känslor, svenskan är ganska mesig i det fallet.

Det är så här att jag upptäckte en svullnad på min hals för en tid sedan men funderade inte så mycket på det och springa till läkaren var det inte tal om förrän sambo och ”alla” andra tyckte att det borde kontrolleras. Okej, sagt och gjort, ringde och beställde tid men skulle få vänta drygt en månad. Nu har jag en sjukförsäkring så bestämde mig för att nyttja den och fick komma på en gång. Det togs en massa prover som visade sig vara helt perfekta, mina värden brukar ligga på topp och det gjorde  de även denna gång, Läkaren ville ändå att en näsa/halsläkare borde titta på ”knölen” (inte på mig utan den på halsen) . Fick en tid en månad senare och  tänkte inte så mycket på det, förrän i fredags.  Han tittade och kände och konstaterade, -det är helt klart sköldkörteln, men de flesta brukar vara godartade.  De flesta brukar vara godartade? Vilka de? Jag förstår vad han sa, men … Helt plötsligt bestämde han sig för att punktera och ta prover från den där förb…..e knölen, som inte är en knöl utan en svullnad -har jag tyckt.

Kände mig lugn som en filbunke, förutom att jag höll på att svimma efter sticken i halsen, men tyckte ändå att det var väl inget … till jag kom hem, då bröt det ut. Efter det har det inte gått fem minuter utan att tankarna funnits och en hel del gråt och desperation för något som jag inte ens vet vad det är. Kan vara … just det, men det kan också vara en helt ofarlig liten cysta som bara vill skrämmas och jävlas lite.

Det intressanta är hur lite vi vet om hur vi reagerar när vi inte vet. Att jag är en känslig person visste jag, men det brukar vara när det gäller andra -mig själv har jag väl inte funderat över så mycket tidigare.

Skriver inte det här för något ”tyck synd om mig” utan därför att jag måste få ut det. Och det  är mycket som snurrar i huvudet på en som redan tidigare har många allmänt förvirrade celler i den där knölen som ska  hjälpa oss att förstå och nu är de ännu mer förvirrade när de inte alls förstår.

Men en sak är säker – när beskedet kommer, det positiva då ska jag … fira.

10 svar på “En helg, …”

 1. ååå sådant stressar och visst ”målar man f….på väggen” så fort det är något man inte har kontroll över. Jag hoppas innerligt att allt är bra och att läkaren ”bara” tog det säkra för det osäkra att ta prover bara för att ta bort alla misstankar om att det kan vara något icke så trevligt….för proverna visade ju att allt är okey. Hoppas de är snabba med svaret så att du slipper gå och våndas.

 2. Hoppas de är snabba med provsvaren så du slipper gå och vänta länge- väntandet är värre än vetandet, oavsett!
  Din bild är vacker – trots, eller kanske på grund av, vad den representerar.

 3. Din bild visar verkligen på kaos! Det är en otroligt orolig tid just nu, jag skickar över en stor styrkekram och tänker på dig! Bytheway: jag hamnade i Kemi en gång för något år sedan, måste se om jag hittar bilderna därifrån!

 4. Så fruktansvärt jobbigt! Vet vad du går igenom då jag gick tre veckor o väntade besked på om min stora knöl i ena bröstet var cancer eller inte. De tre värsta veckorna i mitt liv. Ena dagen storstädade jag som en galning och gjorde allt möjligt för att min man skulle slippa när jag hade dött… ja jag tänkte verkligen så. Nästa dag satt jag helt apatisk o fick ingenting gjort. Hoppas du inte behöver vänta så länge på ditt besked, den där ovissheten är ju det värsta. Jag hade tur och kunde slappna av efter beskedet och jag hoppas verkligen att du får samma glada besked.
  Min syster har bröstcancer o har opererat sig och genomgår nu cellgiftsbehandling. Cancer är en jäkla skitsjukdom!
  Håller tummarna för dig!

  Ps. Bilden är fantastiskt fin!

 5. Förstår helt klart dina tankar och skulle nog reagera likadant, det finns ju så många tankar och sen när man börjar tänka framåt i livet så finns det ju så mycket man inte vill missa.
  Men nu vill jag ju hoppas med dig att det är en godartad knöl och att du kan fira framgent.
  Jag håller tummarna bara så hårt jag kan, börjar nu och fram till att du fått beskedet.

  Ska med min usla tumled till NUS på fredag, hand och plastik-kirurgi,
  kanske ska ta en plastikop istället, dra bort lite hud jag inte tycker är mycket nytta med…hahaha
  nej man ska ju vara nöjd med hur man ser ut, rår väl själv för det, mitt glupska stycke.

  Nu ska jag cykla iväg till frissan som ska få klippa till mig, en kortkort vårstubb…

  Hoppas att du kan koppla bort dina tankar på provresultatet och njuta av att vi har april imorron….

  Kram från Rantamor som håller tummarna trots att jag skriver…det går faktiskt.

 6. Din bild illustrerar verkligen hur vårt inre kaos kan kännas! Jag hoppas av hela mitt hjärta att ”knölen” är ofarlig och att du senare kan vara glad över att du fick den undersökt. Det är trots allt bättre att veta än att gå omkring och oroa sig!
  Jag är glad att du fick några bra dagar i helgen trots all oro!

 7. Vad ska jag säga Margareta…. Är ckockad och förstår precis vad du tänker just nu. Man tänker ju alltid det värsta, helt naturligt liksom. Då kan man bara bli positivt överraskad. Å det hoppas jag från hela mitt hjärta att du kommer att bli.
  Att jag tror att knölen är godartad beror på att alla dina värden var perfekta.
  Logiskt, men det tar ändå inte bort ångesten, jag vet.
  Nu håller jag tummarna så hårt jag bara kan. Kram:-)

Tycker om din kommentar