I en annan tid, …

Ledsamt och jobbigt

hade jag inte varit för sent ute. Nu är jag det och tanken var kanske att hoppa av .#blogg52.  Något i natt fick mig att stanna och fundera över temat bilden. Vad är en bra bild? Är det att göra andra nöjda eller vad jag själv skulle tänka att hänga upp på min egen vägg? Är det kanske mina egna känslor för en bild, det som ger mig något?

Vackra landskap med stort skärpedjup är inget som jag vill ha på mina väggar. Visst, det är vackert men  … det går bort om jag får välja. Fascineras av alla vackra foton jag ser, men nej. Tror att min tanke på bild inte går hem hos andra  och skulle nog aldrig vinna några större priser med mina bilder (kallar dem hellre bilder än foton), men är det viktigt? Nej. Däremot gillar jag självklart, som alla andra, när någon tycker om mina foton eller omarbetade bilder. Tycker också om att symbolisera mina bilder med något och inte alltid alla förstår, men inte det är heller så viktigt för mig – ska ju inte sälja eller göra reklam för något.

Bilden idag får bli symbol för hur jag känner mig för tillfället och att det ändå någonstans finns ett starkt ljus som kommer att lysa upp. Ungefär två veckor får jag vänta på besked, men tror mer och mer att det kommer att bli champagneflaskan som sprättas och inte hoppet.

Fortfarande kommer jag inte att vara med i bilden på denna utmaning då min egen aktivitet fortfarande är låg och nu av  skäl som gör att jag funderar över hur viktigt allting är.

– Margaretas #blogg52

6 svar på “I en annan tid, …”

 1. Jag tycker om dinna bilder, Margareta. Håller med om bilder på väggar, men jag tycker det är svårt att beskriver i ord – det är därför man göra bilder, inte sant?

 2. Allt ligger i betraktarens ögon… Men jag väljer också bort landskapsbilder på mina väggar. Visst är det vackra bilder men jag vill ha annat.

  Jag håller min tumme för att det blir champagne om två veckor!

 3. Jag känner in mig själv i bilden ….tolkar den på mitt sätt för känslan som du skriver om har jag själv känt. Staketet för mig är att man känner sig fångad – väntar på besked…..tårar (regn) och suddig oviss framtid, men ändå litet ljust….och ljuset är hoppet. Jag tror på hoppet – du ska korka upp! Otroligt lång väntetid – det är hemskt! Kram Gun

 4. Fick inte upp ditt foto på den här sseeggaa datorn så det han jag ju inte kommentera alls,
  men din text kan jag ju skriva om lite, eller kanske inte,
  förstår din ångest och att en vecka ÄR lång tid att gå å vänta.
  Men jag hoppas och tror att du kommer att få sprätta din champagne och vara glad av resultatet.
  Säger som BP att det var ju en stor positiv känsla att dina andra värden var helt okey.

  Ska ju själv i morron till handkirurgen så då får jag väl se ”om tä går att repaterera kammal särring, eller om det para ä å söpa ny…”
  Nu har jag lärt mig att hantera min ihopsäckade tumme och den hänger med på sidan om så att säga, nångång när jag glömmer bort mig gör det jävligt ont, men inte värre än att jag överlever…ja jag svär väl lite som vanligt är med Rantamor.

  En stor styrkekram kommer här farandes till dig….svisch…

  Tjingelingen från Rantamor.

 5. Vad är en bra bild? Bra fråga. I ditt och alla andra fotobloggarnas fall är det fortfarande ett foto tycker jag. Personligen lägger jag upp bilder som jag tycker om i olika sammanhang. Anser att det är en bonus om ni därute gillar fotot. Det är liksom en bonus. Skulle dock inte hänga upp mina alster på väggen. Där vill jag ha tavlor. Vet inte varför.
  Vad gäller nästa fredag så tycker jag att det är ohyggligt lång väntetid som skapar onödig ångest. Det kan jag tycka är människoplågeri.
  Jag tror fortfarande på bastu och champagne, 1. För att jag vill tro det, 2. För att alla dina andra prover var perfekta.

  Att du inte mår så bra = piss som jag brukar säga är helt ”naturlig” med tanke på alla tankar som surrar. Sedan antar man ju alltid det värsta, även det är naturligt. Å då kan man ju bara bli positivt överraskad.
  Stor, hård styrkekram!

 6. Att kommentera din text, den här gången, känns lites om att gå på helig mark – du skriver eftertänksamt och inkännande … jag tycker om det,, och det känns fint att du delar.
  Din bild är fantastisk. Den har jag gärna på väggen!

Tycker om din kommentar