Denna helgen, …

En-påsk

inte ett liv, skulle jag kanske med lite sanning kunna skriva och då förstår du också att bilden inte har med helgen att göra vad gäller aktivitet.. Det har med andra ord varit lugnt och inte mycket har hänt, men trots det har jag mått betydligt bättre än förra helgen. Har fortfarande inte fått något besked, får tydligen vänta 2-4 veckor och det är bara att acceptera. Däremot har den första känslan lagt sig och jag lever vidare i godan ro och ro har det varit.

Inte ett foto den här helgen men jag har istället börjat att rota i gamla bilder och har påbörjat ett fotoalbum på nätet. Som jag skriver där så har det fotats en del de senaste åren och vad gör jag med alla bilder i mappar som bara ligger på diskarna? För mig ett bra sätt att behålla mina minnen och även ge andra en chans att se vad jag gör när de ser mig springa runt med kameran – ”Inte utan min kamera”.  Mina nära ser mig oftast bara med kameran men ser aldrig något resultat, så därför och för min egen egotripp kan det vara kul och kännas ganska bra. Vill du kolla vad jag påbörjat så hittar du det här”Margareta -med bilden i fokus”.

När jag nu rotat i arkiven så hittades påsken 2012 och inser att den här påsken absolut inte kommer att firas på samma sätt -liggandes  ute på isen med pimpelspöt i stark sol, med risk för snöblindhet. För oss här uppe är allt det här friluftslivet en del av påsken. Är man aldrig ute och idkar det ljuva utelivet i naturen så gör man det åtminstone till påsk och nu … regnet strilar och någon snö att prata om har det inte varit så mycket av i vinter. Isarna är inga lekstugor för varken skoter- eller pimpelsugna. Det enda som går att pimpla är väl det drickbara ni ser på bilden – jag är helt oskyldig till påsklunchen  på bilden, förutom fotot.

Därför blir min helgbild något arkiverat men ända helt aktuellt på två sätt – jobbet med mitt fotoalbum och påsken som står för dörren och nu får vi hitta på något annat att göra. Äta kanske, påsken lär ju vara den högtid då vi äter absolut mest – före både jul och midsommar.

Kategori | Helgbilden | hos Bildgatan
Mer helgminnen finner du i  länken hos Marits fotoutmaning -helgbilden.

10 svar på “Denna helgen, …”

 1. Eftersom du inte lämnat ett livstecken på bloggen på en vecka så tänker jag iaf önska dig en fortsatt fin påskhelg förhoppningsvis med samma kanooooon väder som vi har här.
  Dessutom hoppas jag på ett positivt besked – i rätt bemärkelse alltså -angående knölen. Har tänkt mycket på dig och hållit tummarna. Fortsätter med det tills du blåser av faran om man säger så…

 2. De bilderna ser ut ungefär som de vore tagna härifrån. Fortfarande har vi snö och is, pimpelfiske och skarsnö. Men det vita kommer att krympa , särskilt som de lovar sol och värme till helgen.

 3. Jobbigt att gå o vänta på besked… Har bara tagit en snabbtitt i ditt album men håller med BP ovan, ser hur proffsigt ut som helst! Och jättefina bilder!

 4. Nu har jag gjort en snabbvandring i ditt bildarkiv. Måste säga att du verkligen kan ditt WP – vilken proffsig sajt!!! Texten över ikonerna till exempel. Du är inte bara en fantastiskt duktig fotograf, du är en mästare på layout och WP också.
  Här undrar jag hur många veckor/månader det tog dig att göra sajten. Om jag tänker på mig själv så hade jag nog inte ens gjort ett försök…
  Suveränt Margareta, verkligen:-)

 5. Nu är jag ju verkligen ingen fan av snö och is, men jag kan ändå se det vackra i dina bilder, speciellt då jag sitter inomhus framför datorn.
  Ska kika på din nya bildsajt sedan. Tycker du är väldigt ambitiös och du har ju helt rätt. Skulle vara intressant att veta hur många foton du tar på ett år – för du är ju ett fotoproffs:-)
  Det som gör mig dock mest glad är att du mår bättre än förra helgen – människan anpassar sig alltid och vänjer sig – på gott och ont. Men i ditt fall är det nog bäst att du lägger påskbubbeln på kylning redan nu. Du kommer inte få dåliga besked, det vet jag innerst inne. Om jag har fel så kan du slå ihjäl mig innan du lägger dig på operationsbordet;-)
  Nu ska jag kolla din nya sajt.

Tycker om din kommentar