Dagen idag, …

har likt gårdagen haft ett varierande väder regn (och lite hagel) till och från. Som tur kom det efter att vi kom ”hem” efter vår lilla utflykt som inte riktigt blev som vi tänkt oss. En färist och vår tänkta promenad tog abrupt slut, sedan passerade vi med bil ganska många – men kunde inte ta oss till platsen vi tänkt oss med det transportmedlet.

En färist är ändå bra på åtminstone ett sätt, när jag stod öga mot öga med en tvärilsk tjur som gärna hade rusat mot mig – hans ilskna brölande och frenetiskt skrapande med klövarna samtidigt som det stod en lika ilsk tjur bakom mig, men han var bakom elstängsel – lika tur det, … och bilen fanns inom räckhåll.

Med andra ord mina bilder består av tjurar, en ko på cow(er)walk samt ett misstänkt tvillingpar som höll koll och följde mig med blicken hela tiden, även om den ena såg ut att ha festat loss lite för mycket och sömnen inte varit god. Försök inte flirta med någon av våra tjurar, verkade de säga.

Sedan blev det en del blomster och då jag verkligen älskar korta skärpedjup så … Håll till godo. För övrigt har jag väl som många andra i Sveriges avlånga land suttit i det rum där TV:n finns (och fortfarande sitter). Island var det land som kanske skulle göra mig lite intresserad, tyvärr blev det inte så och nu när jag tittar upp kan jag åtminstone se att det i andra halvlek står 1-1 i mål, förutom de fyra som Frankrike gjort tidigare.

Eftersom jag är på gång så ska jag även delta i Marits fotoutmaning, helgbilden. Måste bara hitta rätt på länkar och annat som krävs. Ha det gott alla och var inte alltför ledsna över fotbollsresultatet utan gör som jag gläds åt att det snart är slut och livet kan fortsätta igen. Min egen länk, … var tog den vägen? Nu hittade jag den och det var den 15 februari 2015 jag deltog sist och här hittar du mina tidigare bidrag – Helgbilden hos Bildgatan.

4 svar på “Dagen idag, …”

 1. Häftiga bilder på dessa ”pojkar” och blommorna är inte fy skam de heller. De där biffkorna brukar vara lite sävliga och inte så farliga. Jag upplever kor som kärvänliga men klart att tjurarna kan nog hetta till i humöret.

 2. Tjuren ser onekligen lite bister ut, den skulle jag inte vilja träffa utan stängsel eller annat emellan. De är imponerande djur men jag håller mig helst på avstånd om de ser ut så där. vackra bilder på blomstren!

 3. Fotbollsfreak som jag är och (dubbel) deltagare i mitt tips på jobbet så ska du ta del av mitt fotbollsreferat jag mejlade ut till våra totalt 29 deltagare direkt efter matchen;

  Hej från ett bedrövat Täby (där jag bor)!

  Frankrike-Island 5-2

  Föll Island med flaggan i topp? Ja, det gjorde dom verkligen. Alltså att ligga under med 4-0 i paus måste ju ha varit en ren mardröm, vilket det säkert också var. Island som dittills i turneringen lyckats med det laget var bäst på – omställningar, kontringar (nej, dessa två är INTE samma sak;-) ) och effektiva målavslut kom ingenstans mot Frankrike i den första halvleken. Island var tyngt av stundens allvar helt enkelt. 0-4 i paus var ju hopplöst att ta in mot värdnationen.

  Höll på att skriva att Frankrike var omtänksamt och bara gjorde ett mål i andra halvlek. Men jag ändrar mig här. Island spelade inte bara upp sig utan gjorde det laget borde ha gjort från början – satsade på snabba omställningar, gärna med Gunnarssons farliga inkast som ledde till 4-1. Eller varför inte slå ”långa bollar på Bengt” i stället för att satsa på kortpasspel som inte är ”lagets stuk”. Men…

  Inget lag har lyckats att göra två mål mot Frankrike i turneringen. Island gjorde det i andra halvlek. Island var obesegrad dittills. Vilken bragd för ett land som bara har drygt 320 000 invånare! Men nu tog sagan om underbara Island slut. Hatten av för Island och inte minst för Lars Lagerbäck

Tycker om din kommentar