Bildgatans avsändare?

Jaget

Vem är då Bildgatan eller Margareta som jag egentligen heter?
Ett slitet uttryck kan tyckas men G står i första hand för mitt efternamn som börjar på dito. Att vara på G betyder mycket i mitt liv. Det står i alla fall för det positiva som händer och sker runt i kring mig, igår, i dag och förhoppningsvis i morgon.

En administratör med bred kompetens som samtidigt gillar skrivandet men framförallt att fota. Ungefär 11,9 % av veckans timmar arbetar jag med siffror, den övriga tiden är jag fri att spendera i princip hur jag vill. Några procent till arbetar jag med andra administrativa uppgifter inklusive en hel del siffror, men den tiden är fri och förläggs ganska koncentrerat några dagar varje månad, ibland mer och ibland mindre.

Fotande som en stor passion har också fått mig att se på omgivningen och framförallt naturen på ett annorlunda sätt. Jag ser och lägger märke till små detaljer på ett annat sätt än tidigare, då såg jag dem inte.

Att se en bild och återspegla den i någonting nytt genom kombinationen av min fotografering och bildredigering ger mig hela tiden nya kreativa idéer som jag försöker förverkliga och utveckla både på egna och andras initiativ.

Layout, fotografering, datorgrafik och marknadsföring är några av de intressen jag försöker kombinera på olika sätt. Att utveckla min fotografering ett steg längre genom att på olika sätt jobba med bildredigering, med pensel och andra ritverktyg måla om dem i datorn och göra nya och förhoppningsvis spännande illustrationer.

”Inte utan min kamera”  är ett uttryck som stämmer bra in på mig. Min amatörfotografering utvecklas på det sättet att jag mer och mer törs gå utanför ramarna samtidigt som jag lär mig varje dag.

Under hösten 2007 fick jag chansen att sammanställa ett dikthäfte ”Vårrus och midvintersömn” med dikter skrivna av Patrik Boss som bor och verkar i Knivsta utanför Stockholm. Grafisk form och bildillustrationer tillkommer mig och det har varit otroligt roligt att ha fått chansen att göra detta. Initiativtagare till detta dikthäfte, Birgitta Fredriksson i Linköping.

Mina kunskaper är hyfsat goda i ett flertal mjukvaruprogram samtidigt som jag förkovrar mig i nya program och försöker lära mig mer i de som jag behärskar. ”Learning by doing” det tar ju sin lilla tid, men trägen vinner.

Mitt intresse för språket är stort och hur vi på olika sätt kommunicerar med varandra. Det är den största anledningen till att jag skriver denna blogg, träning ger färdighet och förhoppningsvis även på mig. Böcker med tänkvärda ord, citat, talesätt, humor samt böcker om svenska språket är något som jag hela tiden letar efter. Jag kan ofta skriva mycket och det passar inte alltid i bloggen men jag har bestämt mig för att inte göra som reglerna säger utan som jag själv känner. För mig är skrivandet ett sätt att ”skriva av mig” med olika innehåll.

Service och positivism är viktiga i livet, utan dessa två fungerar inte entreprenörskapet som vi alla bör bära inom oss oavsett om vi är företagare eller arbetstagare, privat eller professionell. Marknadsföring är viktigt och de spår du lämnar efter dig ger gehör åt många fler an vi tror. Det är viktigt att synas, höras och finnas, om jag vill ha ut mitt budskap, min produkt eller bara synas för mitt eget höga nöjes skull. Jag kommer inte att göra reklam för mig själv här på bloggen men däremot kommer jag garanterat att ge feedback till olika företag och människor som jag tycker är värda det och gör något bra (eller mindre bra).

Här kommer du inte att hitta någon klart röd tråd, kanske lite ljust rosa, eftersom jag inte vet vad jag kommer att skriva om. Det jag däremot vet, är att jag kommer att skriva det som far i mitt huvud för stunden och vad som hänt under dagen eller vad jag planerar, det kan bli mycket och av vitt skilda ämnen. Mina foton och illustrationer kommer att finnas med i nästan allt, självklart kommer jag att använda andra foton som jag har tillgång till vid behov. Allt mitt eget material är självklart min egen copyright och får inte användas utan mitt medgivande.

I mitt liv finns inte heller någon röd tråd förutom att jag lever för att må bra och njuta av det som sker just här och nu. En målsättning med allt har även jag, men det målet är inte färdigstrukturerat och egentligen hoppas jag att det aldrig blir det till 100 % för då missar jag kanske en massa bra idéer på vägen.

Avsändaren Margareta – som förhoppningsvis bytt bloggadress för sista gången och nu med min egen domän.

Tycker om din kommentar